Läsvärda bloggar

 

För en tid sedan fick jag en fråga om vilka bloggar jag brukar läsa.

Jag är ingen slavisk bloggföljare, men brukar klicka in på en och annan då jag ändå sitter och jobbar och behöver en paus, få inspiration eller bara bli underhållen. Eftersom jag inte har något privat fb-konto och kan följa mina vänner på sociala medier blir det desto roligare att läsa deras blogginlägg (dvs dom har en blogg och skriver mer än två inlägg per år).

Jennys blogg Lyckagård läser jag såklart, tillsammans med stora delar av övriga Hund-Sverige som gillar Jennys inspirerande sätt att skriva och delge sina kloka, intressanta tankar kring hund – och mental träning. Och livet i stort.

En annan blogg som jag kikar in på är Maria Eidenskogs hoppapport. Maria reflekterar kring hundträningen på ett intressant och spännande sätt, och bloggen är dessutom väldigt välskriven. 

Eva-Marie Wergårds propiraya är alltid läsvärd. EM är en energisk och go tjej med spännande tankar kring träning och tävling, vilket också genomsyrar hennes blogg. Även Anna Larsson på http://3vallare.se tycker jag skriver bra och tänkvärda inlägg.

Det finns fler hundbloggar som är värda att nämnas, men det får bli en annan gång.

Mental träningsbloggar läser jag gärna och även hästbloggar. En hästblogg som jag  älskar är Björn Svenssons, alias ”Captain Tourettes”. 

En anledning till att läsa en blogg är att bli underhållen, och det blir jag alltid när jag läser CT:s blogginlägg. 🙂 Här är hans senaste:

”Älskar värmen som sprider sig över det Narnia som i folkmun kallas Sverige.
Russinpungen har tinat, äntligen kan man gå runt hörnet och slå en drill och veta att penis kommer räcka över byxkanten.

Hästarna har bara ett täcke ute och när de kommer in står de nakna tills de är tränade.

Under vintern har hästarna som vanligt tränat fantastiskt och jag har ridit likt Guds gåva till hästligheten. Detta tillstånd hamnar man alltid i vintertid, när ingen ser, på sin egen bakgård. Men känslan försvinner alltid obönhörligt när man kommer till årets första tävling. Men iår har den där förväntade besvikelsen uteblivit. Hästarna hoppar strålande även på tävling. Tänker inte lägga någon större vikt vid det, det går nog över ganska snart.

Summan av dessa förvirrade rader är iaf att det känns som att vintern rasat nerför våra fjällar och att drivans blommor smält ner och dött. Man kan nog rent av säga att himlen faktiskt ler i vårens ljusa kvällar och att solen kysst liv i både skog och sjö.”

Jag tycker det är både poetiskt, tankeväckande och grymt kul vilket är tre goda anledningar att klicka in på Captain Tourettes

En annan hästblogg som jag läser är Jens Fredriksson. Han har alltid kloka saker att säga, och jag gillar hans ödmjuka sätt att se på sin fyrbenta partner. 

Förutom inspiration&nya idéer samt humor&skratt finns det andra skäl att läsa en blogg. Och det är när raderna får mig att stanna upp en kort stund och reflektera över till synes självklara, men ändå så viktiga saker. 

Jag har tjatat på Leffe att han ska fortsätta blogga. Han påstår att han inte har tid och aldrig har börjat på allvar, men det finns bevis på motsatsen. Inte för att han direkt tillhör de mer frekventa bloggarna jag känner, men under en period fick han till ett antal inlägg på Pitstop Lindström.

Ibland när dagarna rullar på i ett sjuhelsikes tempo och vi knappt hinner ses och prata med varandra har det hänt att jag klickat in på hans blogg (jag sitter ju ändå vid min mac och jobbar) och läst något gammalt inlägg. Då – om inte förr – brukar jag  påminnas om vilken himla klok man som bor i samma hus som jag… <3 Leif Lindström 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top