Lyxweekend

Helgen har gått i matens, skönhetens och det goda umgängets tecken.

Den började fredagkväll med Chokladpuddingträff hos vännen Eva. Chokladpuddingarna är ett gäng kvinnnor – närmare bestämt sju stycken – som träffas, lagar mat och löser världsproblemen tillsammans. Jag tog initiativ till att starta denna lilla grupp 1997 då jag samlade i hop sex av mina mest matlagningsglada väninnor för en första träff. Att vi fortfarande skulle hålla på, femtom år senare var nog ingen som anade. Men så är fallet, och vi har vansinnigt kul!! Denna gång blev det Smördegstortini med körsbärstomater, Spätta Polignac och Champagnekokta saffranspäron. Det var så grymt gott att vi korta stunder var alldeles tysta och bara åt!!! Tystnad är annars inte det som kännetecknar detta gäng i första hand… 😉

Lördagmorgon bar det iväg till Yasuragi Spa i Stockolm för konferens med kollegorna. Det var företaget Q-Med, tillverkare av Restylane, som bjöd in och vi har haft en verkligt lyxig och intressant helg med massa föreläsningar om estetisk kirurgi, fillers, trender, injektionstekniker och marknadsföring. Detta blandat med underbar japansk mat, spa, liveband och trevliga männiksor gjorde att helgen blev ett minne för livet!

Dock har det blivit väldigt lite hundträning, eller rättare sagt inte någon alls. Leffe berättade då han hämtade upp mig i stan efter hemfärden att Mick och Tiger legat vid dörren på nedervåningen och väntat hela natten, medan Tarzan brett ut sig som en kung i min säng. ”Fick han det då?” frågande jag lite förvånat för Leffe brukar inte vilja ha några vovvar i sängen. ”Fick och fick, sa Leffe. Han bara låg där på rygg när jag vaknade och såg så otroligt nöjd ut så jag hade inte hjärta att köra ner honom.” 🙂 Det är Tarzan i ett nötskal det…

Denna vecka blir det i alla fall både vallning och en hel del lydnadsträning. På hemresan satt jag och skrev ner veckans Tarzanprio. Den ser ut så här:

Delar

-Tung rumpa (på hunden!) innan skick mot ruta och apport. Tänk bakåt och neråt.

– Stadga och lugn vid lämnande för inkallning mm.

-Inga känguruhopp innan stoppet i rutan. Placering lite mer till höger innan ställande.

-Raka ingångar till sidan, även från full fart.

Helhet

Kedja på mellan tre moment upp till ett helt program varje dag. Variera mellan helt tävlingsmässigt vissa dagar och planerade belöningar andra. Tänk förr hjälp än belöning på ”osäkra” bitar. Jobba med att han ska kunna vänta, inte ta egna initiativ och vara lugn och stadig. (Men glad och fartig givetvis!! :-))

Reminders för mig själv

Stanna stabilt kvar i förarsstolen även fast han försöker ta över ratt och gas!  Bekräfta med kropp och mimik. Axel i ingång. Var tydlig!!

I kväll börjar första omgången av en TL-utbildning som jag i ett svagt ögonblick tackade jag till att gå på klubben. Hur fanken tänkte jag egentligen..?! Men men, det blir säkert roligt och ”om jag snabbt uppfinner en tidsmaskin…så hinner jag ju!!”

Bilden på kängurun är tagen av Lena Kerje.

2 reaktioner på ”Lyxweekend”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top