Någon frågade varför det var så “låga” poäng på lydnads-VM och varför världens bästa ekipage bara hade dryga 280 poäng. Jag tycker Mads Möllers kommentar på mitt tidigare inlägg “Lydnadsdomare-ingen lätt uppgift” bringar lite klarhet i detta samt ger tillfälle till eftertanke. För att ni inte ska missa vad han skriver så publicerar jag hans kommentar medan.

“Inte lätt at vära lydnadsdommar! Kanske därför at många svenska dommara väljer den lätta vägen och ger höga betyg! At nummer 60 på SM-listen kan ha 292 i snitt på tre tävlinger är vannsinigt. Kanske 2-3 i Danmark har detta höga snitt på tre tävlinger. Om man vill bli best, då måsta äntigen dommaran dra poeng för värje lite mistag som ekvipagen gör eller då måsta man vära ambitiös och träna tilsammans med folk som har landslagserfaring förr at dom kan säga om vilka fel man kommar dra för på landlagsniveau.

Dom som bara tittar på poeng och låtar det bestemma om man är nöjd kommar aldrig bliva best! Dommaran bestemmer sällan om jag har haft en bra dag på en lydnadstävling.”