Mycket på g…

IMG_1266

Mycket på gång nu i alla möjliga riktningar.

Jag försöker ta alla tänkbara tillfällen i akt att rensa hjärnan så gott det går, och inte tänka på någonting alls.

I vanliga fall brukar detta funka allra bäst på våra promenader, men nu när både Tarzan och Mick går mycket i koppel så hinner min hjärna inte riktigt koppla av innan de har snott in sig i kopplen, drar åt varsin sida om vägen så mina armar stretchas maximalt rakt ut. Eller så tvärstannar en och kissar medan den andra far framåt. Puh… lantishundar som inte är vana (läs tränade) att gå fint i koppel ger inga sköna avkopplande promenader.

Tarzan var hos veterinären i onsdags. Hon gjorde en mycket grundlig genomgång och var otroligt tålmodig med mig som tagit med en filmsnutt från vår träning (det är i träningssammanhang problemet syns allra mest) som hon var tvungen att titta på innan hon överhuvudtaget fick känna på Trasan.

Veterinären konstaterade – precis som vår fysterapeut Marie gjort – att Tarzans nackmuskler (och musklerna en bit bakåt) är spända som fiolsträngar och fulla med knutor. Hon såg också en lätt biljardering av vänster framben, något som jag aldrig uppmärksammat tidigare. Mjuk och fin i resten av kroppen, jämt musklad och fin i hull.

Vila, behandlingar (el, laser,massage&lätt stretching) och antiinflammatoriskt är det som gäller för Trasan Apansson några veckor framöver. Fruktansvärt onödigt om ni frågar honom, men mycket nödvändigt enligt expertis. Hoppas få börja träna lite smått igen under februari.

För tillfället är det mycket rofullt och stilla här hemma. Jag sitter och jobbar vid datorn med ett glas vin bredvid på bordet. Tarzan och Mick sover djupt vid mina fötter.  Och Tigge har gosat in sig bland kuddarna i kökssoffan.

När jag kom hem från jobbet trotsade vi kylan och gick en dryg timmes promenad. Efter det fick Mick och Tarzan lite laserbehandling och T-touch och därefter middag, och nu verkar det som åtminstone Tarzan fått matkoma för jösses vilka timmerstockar han drar här på golvet. 🙂

I morgon kommer våra vänner från Stockholm, Borås och Vadstena för en heldagsträning i Högbyhallen. För vår del blir det gruppmoment och lite andra stadge/fokusövningar. På kvällen väntar middag och andra trevligheter här hemma.

Följande vecka blir spännande och intensiv, så jag passar på att ladda batterierna i helgen!

Trevlig helg till er alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top