Ny design och helgens rankingtävlingar

IMG_2787

Om ni tycker bloggen ser lite annorlunda beror det på att jag fick för mig att pimpa den lite. 🙂 Dessutom var det några som hört av sig och berättat att de haft svårt att läsa min blogg på sina mobiltelefoner. Och givetvis frågade jag min webguru Jenny Mellåker om råd för att göra bloggen mer användarvänlig. 🙂

Det är Jenny som gjort den fina High5 loggan med jack russeln (Tiger) som gör highfive på siffran 5. Jag gillar den loggan skarpt!

Jenny hade även vissa idéer för att göra designen lite roligare på hemsidan och hon fick fria händer. Väl värt kostnaden och jag blev supernöjd! Vill du ha hjälp med webdesign rekommenderar jag Jenny varmt. Man kan kontakta henne på http://www.mellaker.se/om-mig/

Men över från design till rankingtävlingar. I helgen var Tarzan med på sin första rankingtävling. Den anordnades av Linköpings BK och innehöll två tävlingar, en på lördagen och en på söndagen. Rankingtävlignar är i första hand till för dom ekipage som satsar på en plats i lydnadslandslaget men är givetvis öppen för alla elitekipage.

Jag valde att starta båda dagarna eftersom tävlingarna gick så nära oss. Målet var att inte nolla något moment och att vi skulle kunna visa upp ett fint samarbete på planen och där det skulle synas att vi gillade att tävla tillsammans – båda två!

De ansvariga på Linköpings BK hade gjort sitt bästa för att få till ett bra tävlingsupplägg med det stora antal starter det ofta är på rankingtävlingar, och de två ringarna flöt på fint båda dagarna. Skyfall och åska gjorde bitvis tävlingarna lite komplicerade och lätt förvirrande men även det löste sig.

På lördagen gjorde jag och Tarzan en fin tävling. Inga nollor, många fina moment, väldigt mycket glädje och energi och ett fint samarbete oss emellan. Givetvis finns det alltid en massa detaljer att förbättra, men jag är så väl medveten om dom och jobbar vidare med dessa delar. I stället väljer jag att glädjas åt det som gick bra och  höll hög kvalité även i en tävlingssituation som denna. Det är liksom inte snutet ur näsan att få till den kombon – i alla fall inte i vårt fall.

Vi slutade på 12:e plats av 24 ekipage. Vann gjorde Niina Svartberg och Xuper efter en snygg, jämn och proffsig runda. Tvåa blev Anna Hilding och Grym. Jag har aldrig sett det ekipagen live förut och blev mycket imponerad över deras höga klass. Trea blev Helena och härliga Picknick som fick göra om sitt program efter att först ha fått genomlida det i vidrigt skyfall och åska, och där rutinerade Picknick inte hade en chans att höra Helenas kommandon. Stort grattis till alla er alla och ni andra som gjorde finfina prestationer inne på planen.

Jag tyckte det var roligt att tävla den här rankingtävlingen, mycket p g a många fina positiva kommentarer från såväl medtävlare som publik. Och en oerhört entusiastisk hejarklack som verkligen förhöjde stämningen! Stor eloge till er som spred goa vibbar till oss tävlande!! Jag skulle vilja se mera av sådant på lydnadstävlingar för det lyfter verkligen hela stämningen – åtminstone lyfter det mig!

På söndagens tävlingar hade vi lite otur. Tarzan började med att dra med sig hela rutbandet in i rutan och jag hade väldigt svårt att avgöra om han verkligen var inne i rutan eller ej. Jag chansade på att han var det och la honom ner på plats, men då jag kom närmare såg jag att han låg utanför bortre konparet och den första nollan var ett faktum. Sedan gjorde han ett antal fina moment innan han hamnade utanför planens markeringar på dirigeringsapporteringen och vi blev tyvärr diskade.

En mycket trevlig kommentar från en av domarna gjorde missarna mer uthärdliga och summa summarium tar jag med mig övervägande positiva känslor från helgen tävlingar.

Nu ska vi träna vidare och försöka förbättra våra svaga bitar. Men aldrig någonsin på bekostnad av den goa känslan och den glada svansen.  Det finns inga tior i världen som uppväger den kick jag får av att se Tarzans barnsligt lyckliga nuna och entusiastiska svansföring. Men målet är givetvis att dessa båda bitar ska gå hand i hand… 🙂

Nedan en liten film från vår lördagstävling för den som orkar titta. Och överst en bild från lördagens prispall – Niina, Anna och Helena. Och ni som tycker lydnadsvärlden domineras av bc…notera 66% retrievers på prispallen! 😉

4 reaktioner på ”Ny design och helgens rankingtävlingar”

  1. Grattis! Ni är fantastiska och titta på. Vilken prestation att kunna hålla i hop det energiknippet och visa upp så fina moment!! Man bara ler. ?

    1. Tack tack! 🙂 Vet inte om du är Emelie med Ki..? Jättekul att ses i så fall och grattis till finfina prestationer båda dagarna. Ni är verkligen duktiga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top