Och så var det tävling igen…

kamptrasan

Lite glada nyheter mitt bland hältor (Mick) och influensor som aldrig tycks ge sig (jag).

I dag var det dags för tävling igen. Jag hade garderat upp mig med en extra start om vi hade missat uppflytt förra helgen, och vänligt nog var det inga problem för de trevliga arrangörerna på Vadstena BK att låta oss byta till klass 2 i dag.

Tarzan skötte sig fint även denna gång vilket resulterade i klassvinst och 181,5 poäng. Mest glad är jag åt 1. Platsen – där det var störningar av bl a hästar som passerade (ja, inte precis på tävlingsplanen förstås), men han låg så fint och tryggt med hakan i backen hela tiden och brydde sig varken om hästar eller hundarna vid sidan. Jag är såå glad för det! 2. Domarkommentarna till helhetsintrycket ”Trevligt ekipage! Fin kontakt! Arbetsvillig!! (Jag tror domare Lena Martens menade hunden på den sista kommentaren…;)

Lite små missar här och där, bl a sprang han på sidan av rutan, något som förvånar mig då jag verkligen tyckte att han var fokuserad rakt fram och hade sug på rutan. Jag har ännu inte tränat in något back up-system till rutan, så det var väldigt skönt att han direkt kom på sig själv och sprang in i mitten utan att jag behövde säga något. Lite tur ska man ha i bland…. Apporten fick jag lirka ur munnen med milt våld för den tänkte han först inte släppa, den lille fulingen, och på fjärren kanade han bakåt en bit och satte sig lite dåligt upp på andra sittet. Men i det stora hela är jag väldigt glad och nöjd. En härlig attityd och förvånansvärt stadig.

För er som är intresserade (och har god syn!) finns en liten filmsnutt som Maria Thern var vänlig nog att  filma med sin iPad. Läggandet under gång försvann av någon märklig anledning, men resten är med.

Nu blir det lite mer fokus på detaljträning och en del nya saker inför klass 3. Jag får trevligt besök av Sofia och hennes flickor i påsk (Sofia och Lix tävlade klass 2 i Kungsör i går och vann på fina 188,5 poäng) och då blir det en hel massa lydnadsträning – och förhoppningsvis också vallning – tillsammans med vännen Ingela. Och tills dess ska väl de sista envisa influensasviterna vara väck!!!

Tävlingar av betydligt större dignitet har det varit i helgen då sista rankingtävlingen inför VM gick i Malmö. Vann gjorde Elenor Dellfors-Edberg/Mexx före Helena Lindholm/Picknick och Diana Samuelsson/Zakk.  Stort grattis till er tre, och övriga som gjorde fina rundor i Malmö.

Foto: Lena Kerje

Tarzan klass 2

 

38 reaktioner på ”Och så var det tävling igen…”

 1. Ni är ett härligt inspirerande ekipage att titta på! Grattis i massor till fina prestationer på tävlingsplan, det är ni sannerligen värda! 🙂

 2. Så glad jag blir när jag läser vad du skriver och ännu gladare när jag ser den lilla fartfyllda pricken på filmen med svansen viftande i vädret. Jag är så imponerad över hans fina utveckling från ”galenpanna” till ”tänkande tävlingshund” om du förstår hur jag menar. 🙂 Och jag förstår din glädje över att han hittat en trygghet i sig själv (och även i dig) som gör att han klarar ligga plats med andra hundar. Det trodde du nog inte efter vad som hände i höstas, men jag tvivlade aldrig på att du skulle lyckas.
  Kram Heléne och stort grattis från mig och familjen!

  1. Ja du Eva, det kändes som ett stort bakslag då i höstas, men desto roligare att han verkar kunnat släppa det. Tack för dina fina ord!
   Kram tillbaka!

  1. Tack! Ja det var ganska halt, men jag hade mina icebugs så det gick rätt bra för mig. Trasan hade glömt sina hemma så han kanade lite mer… Men efter denna vinter är man ju van att halka omkring så det var helt ok. 🙂

  1. Dom är svåra att få tag i Sussie! Och hittar man en gäller det att hålla i den hårt!!! 🙂
   Tack och kram!

 3. GRATTIS till en fin tävling på en plogad plan, bara det är ju en svårighet i sig! Härlig svansföring 🙂

  Ha en bra påsk nu 🙂

 4. Grattis Helene!
  Vad oerhört roligt för dig. Vad härligt att du har fått utdelning för alla timmar i kalla ridhus i vinter. Njut av din lilla , goa prins Tarzan. Ge Tarzan, Mick och Tiger varsin puss på nosen. Kram Mia och Uzze

 5. Äntligen fick jag tid för kära FB efter en lång hund dag 🙂 Oj vad roligt att se er fina lydnads runda idag på VBK. En väldigt fin insats av er båda. Mega stort grattis till uppflyttning & klassvinst :)Tack för liten givande pratstund ! Kram Marika

  1. Så gullig du är.<3 Tack själv, jättekul att träffa dig i går - ses snart igen!
   Kram från mig och grabbarna

  1. Tack snälla du! Och stort grattis själv till era superfina prestationer. Fantastiskt dukiga ni är! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top