DSC_0219

I dag är det Lille Tigers födelsedag.

Terrierkillen fyller sex år och det firar vi med spa-dag här hemma. 😉 Det innebär att alla tre hundarna har en eftermiddag med fokus på relax och feelgood. Vi brukar börja med en skön skrittpromendad i koppel. Eftersom hundarna så gott som alltid springer lösa då vi är ute inbillar jag mig att det är bra för dom att få vissa promenader i skritt – en gångart som dom självmant aldrig använder.

Så i dag började vi med en timmes skrittpromenad i koppel. Säkert avkopplande för hundarna, men mindre avkoppplande för deras matte. Puh! Men nu var det ju deras spa-dag…inte min.

När vi kom hem fick alla en varm, skön dusch. Tigge och Mick tycker väl att duschen är något överskattad medan Tarzan glatt galopperar in i badrummet, sätter sig i duschen med lycklig min och knappt går att få därifrån. Så´n är han.

Efter duschen frotteras alla och sedan får de lägga sig på det varma golvet i tvättstugan med var sitt märgben och torka lite till innan det är dags för helkroppsmassage, Novafon och lite T-Touch. Vid det laget brukar t o m Mick vara helt avslappnad och nästan somna. Han som är den av de tre som har svårast att koppla av då det gäller fysisk kontakt. Tigge gillar det däremot, och Tarzan älskar det. Han lägger sig helst på rygg med magen i vädret (svårt att massera då men det går med lite envishet) och drar stundtals djupa timmerstockar. Lika aktiv som han är, lika bra är han på att fullständigt slappna av.

Då vi var på kurs för Helene Sahlin-Virro fick vi lära oss hur vi kunde massera och röra vid våra hundar för att få dom fullständigt avslappnade, och det är något jag försöker använda mig av regelbundet. Mjuka, lätta rörelser med fingrarna som gör att musklerna slappnar av helt av sig självt.

Faktum är att jag själv blir ganska avkopplad på köpet (ja förutom koppelpromenaden då). Jag kommer ner i varv, hittar en lugn andning och mår på det hela taget väldigt bra. Till viss del säkert beroende på att jag ser hur skönt hundarna tycker det är, men också för att det är lite meditativt i sig att ge massage.

Det känns som en bra avspark inför helgen då Sharon och hennes fina bc-kille Koe kommer hit. Det ska bli jätteroligt! Tanken är att vi ska träna, umgås & äta gott och diskutera ett projekt som jag har fått möjlighet att vara med i. Mer om det kommer framöver.

Önskar er alla en härlig helg!