Spa-dag för Tiger, Mick & Tarzan

DSC_0219

I dag är det Lille Tigers födelsedag.

Terrierkillen fyller sex år och det firar vi med spa-dag här hemma. 😉 Det innebär att alla tre hundarna har en eftermiddag med fokus på relax och feelgood. Vi brukar börja med en skön skrittpromendad i koppel. Eftersom hundarna så gott som alltid springer lösa då vi är ute inbillar jag mig att det är bra för dom att få vissa promenader i skritt – en gångart som dom självmant aldrig använder.

Så i dag började vi med en timmes skrittpromenad i koppel. Säkert avkopplande för hundarna, men mindre avkoppplande för deras matte. Puh! Men nu var det ju deras spa-dag…inte min.

När vi kom hem fick alla en varm, skön dusch. Tigge och Mick tycker väl att duschen är något överskattad medan Tarzan glatt galopperar in i badrummet, sätter sig i duschen med lycklig min och knappt går att få därifrån. Så´n är han.

Efter duschen frotteras alla och sedan får de lägga sig på det varma golvet i tvättstugan med var sitt märgben och torka lite till innan det är dags för helkroppsmassage, Novafon och lite T-Touch. Vid det laget brukar t o m Mick vara helt avslappnad och nästan somna. Han som är den av de tre som har svårast att koppla av då det gäller fysisk kontakt. Tigge gillar det däremot, och Tarzan älskar det. Han lägger sig helst på rygg med magen i vädret (svårt att massera då men det går med lite envishet) och drar stundtals djupa timmerstockar. Lika aktiv som han är, lika bra är han på att fullständigt slappna av.

Då vi var på kurs för Helene Sahlin-Virro fick vi lära oss hur vi kunde massera och röra vid våra hundar för att få dom fullständigt avslappnade, och det är något jag försöker använda mig av regelbundet. Mjuka, lätta rörelser med fingrarna som gör att musklerna slappnar av helt av sig självt.

Faktum är att jag själv blir ganska avkopplad på köpet (ja förutom koppelpromenaden då). Jag kommer ner i varv, hittar en lugn andning och mår på det hela taget väldigt bra. Till viss del säkert beroende på att jag ser hur skönt hundarna tycker det är, men också för att det är lite meditativt i sig att ge massage.

Det känns som en bra avspark inför helgen då Sharon och hennes fina bc-kille Koe kommer hit. Det ska bli jätteroligt! Tanken är att vi ska träna, umgås & äta gott och diskutera ett projekt som jag har fått möjlighet att vara med i. Mer om det kommer framöver.

Önskar er alla en härlig helg!

4 reaktioner på ”Spa-dag för Tiger, Mick & Tarzan”

 1. Vilken kul ide med spadag! Tror alla hundar mår bra av en sån dag där dom får njuta av extra ovårdnad och avkoppling. Jag blir så glad när jag ser dina filmer och fina bilder, dom utstrålar massa glädje och ni ser ut att ha superoligt i hop. Har det alltid sett ut så eller är det sånt man kan påverka med mental träning? Jag har själv lätt att hamna i för mycket allvarsamhet och även fast jag vill vara lättsam och glad tror jag min hund påverkas av mitt allvar och inte riktigt vågar släppa loss. 🙁 Det blir lite som i en ond cirkel. Har du några tips jag kan tänka på för att ändra inställning? Jag förstår att jag inte bara kan ändra mig själv huxflux men kan du säga något kortfattat hur jag ska göra och tänka för att inte hamna i svackor av prestationsångest?
  Tack för en jättebra blogg!

  1. Hej!
   Är inte riktigt klar på hur du menar. Menar du om vi alltid utstrålar glädje är det svårt att svara på för det ligger ju i betraktarens ögon. 😉 Men ett av mina absolut största mål är att se till så att både hunden och jag har skojigt tillsammans när vi tränar. Jag har också lätt att hamna i prestationstänk (eller rättare sagt – jag har haft…) så därför är jag väldigt uppmärksam på mina tankar och mitt agerande. Känns det inte roligt och lustfyllt för mig kan jag lika gärna göra något annat än att träna hund.

   Några quick fix för att ändra sina tankar och sin inställning finns nog inte, som du mycket riktigt skriver. Men om du frågar dig varför du valde att börja träna hund från början och försöker hitta tillbaka till den känslan så kanske det är lättare. I början tror jag de flesta började för att de ville göra något roligt tillsammans med hunden. Tror ganska få tänkte ”nu ska jag börja träna lydnad för att få till tio perfekta moment och bli bäst i Sverige”. 😉

   Roligt att du gillar bloggen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top