Spännande saker på g

sommarmick

Nu händer det spännande saker! Vi ska flytta!!!

Ett gammalt hus från 1907 i Vreta Kloster kommer skiftas mot ett  byggt 2011, och som ligger mellan Mjölby och Skänninge.

Vi har under flera års tid kikat runt lite efter ett aningen mindre ställe, nu när 50% av ungdomarna är utflyttade och det numera inte finns några hästar i stallet. Ett gammalt hus med massa sidobyggnader och stor trädgård är förvisso charmigt, men kräver sin skötsel och sitt underhåll. Så vad vi kikat efter har varit ett lite mindre ställe, men med en stor öppen gräsyta där jag kan ha min träningsplan och hålla kurser.

Det visade sig inte vara så himla lätt. Hus har ofta en begränsad tomtyta, och dessutom vill vi ju bo på landet med naturen nära, men ändå inte alltför långt från Linköping.

Men så dök detta hus upp som ligger i en fin del av Östergötland, med  härlig natur runt omkring. Till huset hör över 10.000 m2 plan gräsyta, vilket inte gör saken sämre. 😉

Huset är underbart med stora öppna ytor, massa ljusinsläpp och högt till tak. Trädgården är ännu inte anlagd, och vissa saker som målning, tapeter och lite annat smått och gott återstår att göra i huset, som förövrigt är helt färdigställt.

Både Leffe och jag blev jätteförtjusta i stället, och för ungefär en vecka sedan fick vi veta att det var klart med budgivningen, och i dag skrev vi kontrakt. Om allt går enligt planerna kommer vi flytta in under juli/augusti. Vi kommer få tolv minuter längre väg till Linköping, men det känns som ett mindre problem i sammanhanget.

Det är spännande och lite konstigt. Vi har bott på Nydala i över 20 år och var ganska nygifta när vi flyttade hit. Barnen har vuxit upp här, stället har gått från liten hästgård med ridbana till ”hundgård” med appellplan, och vi har upplevt både glädje och sorg under tiden då vi bott här.

Men nu är det dags för ett nytt steg i livet, och jag hoppas detta kommer bli ett ställe där vi, våra vänner – och givetvis också kursdeltagare – kommer trivas.

Glad påsk till er alla, och håll ut – snart är det vår!!

Bilden på ”Vår-Mick” är tagen av Joachim Lindström, och den suddiga interiörbilden från huset har jag fotat av från mäklarens broschyr.

IMG_0428

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 reaktioner på ”Spännande saker på g”

  1. Oj Vilken grej. Spännade. Ser fram emot att komma o hälsa på i erat nya hus sedan. Lycka till. Kram

  2. lotta, Siri & Keiko

    Va kul, men det är säkert lite sorgligt att lämna Nydala. Men det nya ser super mysigt ut 🙂
    Kram

  3. Så himla roligt att höra, vet ju hur länge ni funderat i dessa banor. Gläds med er och får väl stå ut med längre resa tiller nu . Hörs snart / Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top