Påsklydnad

130329 087

Påskafton!

Sofia, Tia och Lix har nyligen åkt hem till Stockholm efter att ha varit här sedan skärtorsdagen. Vi har haft himla trevligt och tränat massor, mestadels tillsammans med Ingela och hennes fina vovvar. Mellan passen har vi pussat på små underbara nyfödda lamm i Fyllingarum och värmt oss med litervis av kaffe, för fy tusan så kallt det varit!

Det är verkligen roligt när alla är 100% engagerade i varandras träning, vilket har varit fallet dessa dagar. Hundarna har  bjudit oss på massa fina saker och visat sig från sin bästa sida, och vi har observerat, analyserat, bollat och kommit med glada tillrop, såväl som konstruktiv kritik till varandra.

Själv är jag väldigt nöjd  med Tarzan, hans sätt att ta sig an nya uppgifter och hantera svårigheter. Både Sofia och Ingela känner mig och Trasan Apansson väl, vilket underlättar då  de ger råd och kommer med synpunkter. Fokus dessa dagar har för vår del legat på fritt följ, läggande i och inkallande från rutan, vittringsapportering, momentövergångar  och hopp apport. Störningsträning och kommendering har vi fått på köpet.

Tarzan har verkligen mognat och fått en större trygghet i sig själv. Han hanterar stress och svårigheter på ett mycket bättre sätt numera, och även om han fortfarande kan gå igång och varva upp så känns han påverkbar och ”nåbar” på ett helt annat sätt än tidigare. Vi har liksom vuxit i hop och jag tror han känner att jag litar mer på honom, vilket gör att han växer lite som individ. I stället för att gå fram som en bulldozer, väntar han in mig, stämmer av och landar i sig själv,  vilket känns oerhört trevligt.

Nu väntar några lediga påskdagar med familjen, kurs och privat träningar samt lite planering inför stundande flytt i sommar. På tisdag far jag upp till Anne Dahlin för en träningsförmiddag och i helgen blir det Top Six-kurs i Motala tillsamans med Ditte.

Jag väntar träget på vårens ankomst. Tror aldrig jag längtat så mycket efter vårsol och värme som jag gör i år.

Lite kursinfo:

Den 10-12 maj har jag föredrag i mental träning samt kurs i tävlingslydnad på Eskilstuna Hundcenter. Fredagkvällen kommer ägnas åt föredrag i menatl träning för lydnadsförare, och lördag-söndag blir det kurs i tävlingslydnad klass 1-elit. Där kommer en del fokus läggas på förarens roll att i alla lägen coacha sin hund på bästa sätt. Det finns i skrivande stund några platser kvar på föredraget och tre platser på tävlingslydnadskursen. Är du intresserad? KIka in påhttp://www.eskilstunahundcenter.se/kurser/tavlingslydnad-med-helene-lindstrom-10-11-november/

Den 11 juni kommer Ditte hålla en fritt följ-clinic i sin hall i Motala. Ta chansen att lyssna på och se hur Ditte bygger upp kontakt, följsamhet, fokus och glädje hos hunden i detta viktiga och roliga moment. För mer info gå in på www.ditteshundkurser.se

Nedan finner du ett litet bildspel från långfredagens träning tillsammans med Sofia och Ingela. Glad påsk från oss till er!

Påsken 2013

 

8 reaktioner på ”Påsklydnad”

  1. Har inte tänkt på det förut men Tarzan är inte bara fräck utan rätt gullig också. 🙂 Härliga bilder.
    Glad påsk!

  2. Vilken trevlig helg ni verkar ha haft. Hoppas ni hann med lite annat än bara träna hund. 😉
    kram Suss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top