Stora feta kryss!

Varför ska det vara så svårt att få till balansen i tillvaron?

Att ha roliga saker på gång och agendan bokad med diverse stimulerande saker är synnerligen självvalt. Dessutom inbillar jag mig att jag är rätt duktig på att sätta av egentid för att ”bara vara”,  men allt som oftast inser jag att det är rent självbedrägeri. Dessa tillfällen är så himla sällsynta att jag skäms inför mig själv. Samtidigt är jag fast övertygad om att just dessa tillfällen är de absolut viktigaste jag har för att få chans att reflektera, må bra och ladda batterierna.

Vissa personer får dåligt samvete om dom ”inte gör något” – det gäller inte mig. Jag får snarare dåligt samvete om jag inte tar mig den chansen. Men kanske ska jag göra stora, feta kryss i agendan där jag uttryckligen skriver ”INTE GÖRA ETT SKIT” och verkligen se till att hålla på det.

Många roliga kurser, föreläsningar för engagerade människor på trevliga klubbar, men även egna givande träningsdagar med goa vänner har det blivit på senaste tiden. Att få möjligheten att träffa nya människor, ta del av deras tankar, erfarenheter och sätt att tänka är så himla stimulerande.

Jag har även haft en liten clinic i ”grundträning” för ett träningsgäng. Kul och lite annorlunda för mig som aldrig haft någon clinic förut. Jag visade med mina hundar (även Tigge Tiger fick vara visningshund!) och berättade hur jag tänker kring grundövningar i kontakt, stadga, gripande, tempo mm. Jag är inte överdrivet förtjust i att använda mina hundar som ”kurshundar” men när det gäller grundövningar tycker jag det funkar bra. Det blev några trevliga timmar med väldigt många bra diskussioner och alla var väldigt engagerade.  Så positiva att de redan vill boka in ytterligare en clinic med fokus på ”att hitta rätt känsla hos hund och förare”. 🙂

I helgen fick vi till ett antal roliga och bra träningar tillsammans med Sofia, Tia och Lix och i morgon blir det en träningsdag med Ditte och Abby. Och på fredag ska vi valla. Jag är jag otroligt tacksam över att få komma och valla när som helst hos Ingela i Fyllingarum. Så ofta hon har tid är hon med och hjälper mig och Mick, men övriga tillfällen får jag komma själv och valla – mycket värdefullt!

Men innan jag går och lägger mig i kväll ska jag placera några feta ”inte-göra-ett-skit-kryss” i min svarta kalender som ligger bredvid mig på bordet. Vem vet…dessa kryss kanske kommer vara det klokaste jag planerar in!!

 

18 reaktioner på ”Stora feta kryss!”

 1. Är glad att du inte satt något kryss på vår dag i alla fall. Så vansinnigt kul att se dig jobba med dina hundar! Snacka om glad träning! 🙂 Jag har ju sett dig förut men för flera andra var det ett nytt sätt att träna hund och jag lovar att alla var taggade till max efter dagen. Nu gäller det att få till ett nytt datum där alla kan!
  Kram

 2. Lotta, Siri & Keiko

  Håller med ovan, blir glad att det inte blir något kryss på den kommande dagen vi bokar. Som vanligt tycker jag att du är klok. När jag var anställd hade jag ofta dåligt samvete om jag inte gjorde något, men nu som egen företagare har jag förstått (efter ett år) att jag måste planera in lediga dagar annars blir det jobb jämt 🙂 Åh andra sidan är det roligare att jobba nu för tiden!
  Må bäst! Kram

 3. Det du skriver är så viktigt. Tror många får dåligt samvete om dom inte gör saker och är nyttiga hela tiden, men om man lever ett aktivt liv som många av oss gör så måste man få chans att landa mellan varven.

 4. Tack för en jättebra clinic! För mig var det här ett nytt sätt att träna men du övertygade mig sannerligen genom att visa prov på samarbete och träningsglädje tillsammans med dina fina hundar. Imponerande! Hoppas vi får tillfälle att vara med nästa gång också.
  Kram Bea

  1. Roligt att du tycker det Bea! Träningsglädje är jätteviktigt för mig. Tränar gör man (jag) varje dag, och hittar jag inte glädjen där lär jag inte göra det på tävlingsbanan heller.
   Ser fram mot att se er igen!
   Kram H.

 5. Din föreläsning gjorde resultat. Vi gick ut på planen, log och ägde! Det blev ett förstapris och en andraplacering! 🙂 Så himla glad jag är! 🙂

  1. Underbart! Så himla duktiga ni är! Tror i o f s inte det var min föreläsning utan din goa inställning (och bra upplagda träning!) som fixade uppflyttningen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top