Varför ska det vara så svårt att få till balansen i tillvaron?

Att ha roliga saker på gång och agendan bokad med diverse stimulerande saker är synnerligen självvalt. Dessutom inbillar jag mig att jag är rätt duktig på att sätta av egentid för att ”bara vara”,  men allt som oftast inser jag att det är rent självbedrägeri. Dessa tillfällen är så himla sällsynta att jag skäms inför mig själv. Samtidigt är jag fast övertygad om att just dessa tillfällen är de absolut viktigaste jag har för att få chans att reflektera, må bra och ladda batterierna.

Vissa personer får dåligt samvete om dom ”inte gör något” – det gäller inte mig. Jag får snarare dåligt samvete om jag inte tar mig den chansen. Men kanske ska jag göra stora, feta kryss i agendan där jag uttryckligen skriver ”INTE GÖRA ETT SKIT” och verkligen se till att hålla på det.

Många roliga kurser, föreläsningar för engagerade människor på trevliga klubbar, men även egna givande träningsdagar med goa vänner har det blivit på senaste tiden. Att få möjligheten att träffa nya människor, ta del av deras tankar, erfarenheter och sätt att tänka är så himla stimulerande.

Jag har även haft en liten clinic i ”grundträning” för ett träningsgäng. Kul och lite annorlunda för mig som aldrig haft någon clinic förut. Jag visade med mina hundar (även Tigge Tiger fick vara visningshund!) och berättade hur jag tänker kring grundövningar i kontakt, stadga, gripande, tempo mm. Jag är inte överdrivet förtjust i att använda mina hundar som ”kurshundar” men när det gäller grundövningar tycker jag det funkar bra. Det blev några trevliga timmar med väldigt många bra diskussioner och alla var väldigt engagerade.  Så positiva att de redan vill boka in ytterligare en clinic med fokus på ”att hitta rätt känsla hos hund och förare”. 🙂

I helgen fick vi till ett antal roliga och bra träningar tillsammans med Sofia, Tia och Lix och i morgon blir det en träningsdag med Ditte och Abby. Och på fredag ska vi valla. Jag är jag otroligt tacksam över att få komma och valla när som helst hos Ingela i Fyllingarum. Så ofta hon har tid är hon med och hjälper mig och Mick, men övriga tillfällen får jag komma själv och valla – mycket värdefullt!

Men innan jag går och lägger mig i kväll ska jag placera några feta ”inte-göra-ett-skit-kryss” i min svarta kalender som ligger bredvid mig på bordet. Vem vet…dessa kryss kanske kommer vara det klokaste jag planerar in!!