Talangtruppen i lydnad

DSC_0276

Info har ännu inte gått ut på SBK:s lydnadssida, men i väntan på detta har vi valt att informera på våra resp bloggar och fb-sidor.

Det började med att jag fick en spännande förfrågan.

Vill jag vara delaktig i talangtruppens nya ledning?

Många funderingar och tankar rörde om i mitt huvud. Vad skulle jobbet innebära? Vilka personer skulle jag samarbeta med? Vad skulle mina uppgifter bestå av?

Det har varit massa samtal och mailkonversationer, men nu är det klart! Jag kommer – tillsammans med Diana Samuelsson (som blir huvudansvarig för talanggruppen) och Lillemor Edström, att ingå i den nya ledningen.

Min roll kommer i första hand att handla om den mentala biten. Coaching, teamkänsla (både gentemot laget och tillsammans med sin hund) trygghet, inspiration och motivation är några av de ämnen jag blir ansvarig för. Dessutom kommer jag jobba med PR på diverse olika sätt.

Ett gediget arbete har redan gjorts av Anders Kjernholm som tidigare ansvarat för talangtruppen. Ett gott arbete som vi ödmjukt kommer försöka utveckla vidare i en positiv anda.

Vi är alla tre eniga om att en mycket viktig del av arbetet är göra lydnadssporten mer attraktiv, samt försöka vända den lite negativa anda som sedan en tid genomsyrat lydnaden.

Vissa saker kommer vi fortsätta med precis på samma sätt som tidigare coacher gjort. Andra saker kommer vi jobba annorlunda med.

Närmast väntar ett antal möten där vi gemensamt ska besluta hur arbetet kommer se ut den närmaste tiden – och även hur vi ska jobba på lång sikt.

Vi kommer ha en ny uttagning till truppen 2016 under februari månad. Om du brinner för tävlingslydnad och har höga mål så tveka inte att söka. Info om detta plus annat som rör talangtruppen kommer du inom kort finna på SBK:s lydnadssida. Lite nya kriterier och andra förändringar är att vänta.

Det här blir ett spännande och lärorikt arbete, och jag tackar ödmjukt för förtroendet att få vara en del av det. I morgon ska vi träffas alla tre i Mullsjö för vårt första gemensamma arbetsmöte.

Bilden ovan är från det allra första talanglägret som gick av stapeln i Kil. Anders Kjernholm kommenderar och granskar Mick och mig i fritt följ.

 

32 reaktioner på ”Talangtruppen i lydnad”

  1. Men så roligt!!! Kombinationen av er tre kommer att bli grym. Att coaching och mental träning kommer att lyftas fram är mycket positivt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top