Mer info om Talangtruppen

PICT0019

Jag, Diana och Lillemor är överväldigade av all positiv respons vi fått sedan i går kväll. Stort tack! Det värmer i hjärtat, och motiverar så klart ett extra snäpp!

Det är flera som har hört av sig med frågor om vad som gäller för årets uttagning av truppen. Förhoppningsvis kommer informationen upp på SBK:s sida väldigt snart, men i väntan på detta har vi beslutat att lägga in en kortare info på våra egna hem- och fb-sidor i stället för att besvara varje enskilt mail.

Talangtruppen 2016

-Tolv ekipage kommer att tas ut till truppen och sista ansökningsdag är 22 februari 2016.

-Uttagningen går till så, att man skickar in en presentation om sig själv och sin hund samt en film till talangtruppens ledning. Filmen ska vara från den klass man befinner sig i, med kommendering och så tävlingsmässig som möjligt. Allt under programmet ska filmas i ett svep ända tills ekipaget lämnat planen. Det är fördel om den som filmar ser till att alla delar och detaljer syns ordentligt.

När vi tar ut deltagarna till lägret kommer vi i första hand titta på samarbete hund/förare, engagemang och utvecklingspotential. Därför spelar eventuella enstaka missar i programmet mindre roll.

-De som antagits till truppen är garanterade att få vara med under minst ett helt år. Därefter sker en ny uttagning, vilket innebär att några lämnar truppen för att gå vidare mot rankingtävlingar och konkurrera om en plats i lydnadslandslaget!
Andra lämnar truppen för att ge plats till nya lydnadstalanger.

– Under året kommer vi anordna två träningsläger, ett tävlingsläger med en inofficiell tävling samt en ”landskamp” tillsammans med den norska talangtruppen. Det innebär att du som söker – förutom att träna med kvalité på hemmaplan – även är beredd att avsätta fyra helger per år för dessa aktiviteter.

Kriterier för att söka:

Hunden:

– Vara startad i nuvarande lk 3 ( vilket fr o m 2017 kommer innebära lk 2).

-Fungera väl i grupp tillsammans andra hundar och människor.

Föraren:

-Vara engagerad och intresserad av att ta del av andras träning, bjuda på sig själv och sina erfarenheter samt fungera som en god lagkamrat.

-Förstå att alla vi i talangtruppen ska vara ett föredöme genom att hålla en proffsig, positiv framtoning gentemot medtävlare, funktionärer och övriga inblandade. Och detta är precis lika viktigt inom sociala medier.

Programmet för 2016 är följande:

Vårläger:

18-20 mars i Kyrkekvarn

Tävlingsläger 

7-8 maj (plats ej bestämd ännu)

Landskamp mot norska talangtruppen

20-21 aug i Kristinehamn

Höstläger

21-23 oktober i Tångahed

Ansökan och ev frågor mailas till Diana Samuelsson diana@rockdog.se

Vi ser fram mot många träningsglada ekipage!

Foto: Sandra Kagevik

6 reaktioner på ”Mer info om Talangtruppen”

  1. Tack för info! Stort grattis till dig! Kan inte tänka mig en mer passande person än du. Det lyser energi och glädje om dig och dina hundar och det kan du verkligen förmedla till oss andra. Och med Diana och Lillemor blir det helt super! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top