Tävlingsdebut och tack till sponsorer!

Smiley med apport från Collision Course som säljs i Sverige genom nystartade företaget Hundlands.

Tävlingsdebut

I onsdagskväll var det debut på tävlingsplanen för Smiley.

Jag hade egentligen tänkt vänta till efter årsskiftet att tävla honom. Dels för att jag var osäker på om hans ledkapsel skulle hålla och dels för jag tycker han behöver mycket mer träning i många delar – både fysiskt och mentalt. Inte alls så att jag tycker momenten måste sitta ”perfekt” för att tävla, mer att hunden är mentalt och fysiskt mogen/förberedd för att ge bra förutsättningar för trevlig feeling i tävlingssammanhang.

Men Startklassen är ju ”snäll” såtillvida att den är kort och inte så krävande. Och eftersom jag missade SM med Tarzan kändes det kul att åtminstone få lite tävlingskänsla (inga jämförelser i övrigt..!).

Det blev lång väntan för oss på Linköpings BK. Först gick Klass 1 och därefter Startklass . Dessutom drog jag sista startnumret (12) så det hann bli mörkt innan det var dags för oss att gå in på planen.

Utan att trötta ut er med massa detaljer hit och dit så blev det en bra debut för oss. Smiley kändes ungefär som han gör på träning och de brister som kom fram har vi även i träningen. Det jag var mest orolig för var att han skulle låsa på någon hund som lekte eller sprang utanför planen, men det var lugnt på den fronten som tur var. Lite nyfiken på TL och domare (Hej hej, är ni också här?!:) och aningen splittrad mellan vissa moment, men på det stora hela gjorde vi ett bra program och slutade på 191 poäng. Mest glad åt 9,5 på fria följet och 10:an på helheten med kommentaren ”Kanon!”. 

Träning för Åsa Sellidj

Vi i träningsgänget har tränat en del för Åsa Sellidj (som tränar/tävlar IPO) under sommaren, och hon har hjälpt oss hitta ett väldigt bra system mellan momenten. Jag kan inte föra Smiley på samma sätt som jag gjort med Tarzan, för Smiley måste styras upp mer och ha mycket mer fokus på mig. Vi tränar transporter och uppställningspunkter varenda träningspass, och i stort sätt satt det bra även på tävlingen. Inte 100% men sisådär 93%… 😉

Åsa är väldigt noggrann och har mycket energi – både som person och i träningen – vilket passar mig bra. Smiley har fått mer pondus, självförtroende ”j:r anamma” överlag och det bygger vi vidare på. Jag tycker det är värdefullt att  träna för någon som ser och fokuserar mycket på allt som händer utanför själva momenten. Dessutom är det positiv, trevlig träning med glimten i ögat och det passar både mig och resten av gänget. 

Nytt sponsorsamarbete

Jag har fått ett fint erbjudande om sponsorsamarbete med nystartade företaget Hundlands. Vi har bl a fått testa Collision Course snygga apporter och kommer även bli sponsrade med norska Canelanas suveräna produkter (jackor, tröjor, hundtäcken, bäddar mm). Mer om Hundlands kommer framöver. 

Stort tack till mina samarbetspartners som på olika sätt supportrar min verksamhet, tränande och tävlande – Morrhåret Hundsport, Revolution Race, Hundlands och Dynamic Rehab. Stort tack också till Jenny Mellåker/Mellåker Web&Vovve som ser till att min hemsida blir fin och uppdaterad på bästa sätt.  Jag är väldigt tacksam över förtroendet att få samarbeta med er! 

Vår sponsor Morrhåret Hundsport i Vadstena sponsrar med foder, halsband mm och ser alltid till att vi får testa nyheter på leksaksfronten. Det uppskattas! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Tävlingsdebut och tack till sponsorer!”

  1. Jag är glad att jag stannade kvar så jag fick se er. Jätteinspirerande och härligt och proffsigt! Lycka till i fortsättningen med fina Smiley. ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top