Tre frågor…

Jag tror att mycket i livet handlar om att uppmärksamma ”rätt” saker. Det man väljer att uppmärksamma blir ens verklighet.

Om man lägger stor vikt vid att följa sociala medier så blir det vad ens värld kretsar runt. Om man fokuserar mycket på vad andra människor gör kommer det att vara ens verklighet. 

Vad väljer du att uppmärksamma?

Många gånger gör vi inte aktiva val, utan låter oss följa med strömmen. Lite samma sak kan jag uppleva i hundträningen. Det är lätt att följa den senaste trenden utan att riktigt fundera över varför vi gör det, och om det verkligen passar oss och vår hund. 

Det är lättare att följa trender än att skapa en egen. Vilken trend skulle du vilja skapa för egen del då det gäller din hundträning?

På en utbildning jag gick för några år sedan fick vi fundera över vad som var vårt viktigaste livsmål, och vad vi kunde göra för att komma dit. Nästan alla kursdeltagare (varav många var elittidtottsutövare) svarade att målet var att må bra och hitta inspiration i livet. Däremot fanns det många olika svar på hur var och en skulle nå dit.

Själv svarade jag att målet i livet är att få vara harmonisk, kreativ och hitta utmaningar som driver mig framåt. Hur skulle jag då nå dit? Så här skrev jag: 1. Minimera eller helt ta bort saker/personer som får mig att tappa energi. 2. Försöka leva så sunt jag kan utan att överdriva åt något håll (äta vettig mat, träna mig själv så jag är i hyfsat god form, lära mig meditera) 3. Omge mig med personer och vistas i miljöer som väcker min kreativitet och nyfikenhet 4. Våga släppa vissa saker i livet för att gå vidare och hitta nya vägar

Vad är ditt livsmål och hur ska du komma dit?

Om du inte vet i vilken ände du ska börja, så fundera över vad du skulle vilja ha mer respektive mindre av i livet. Det allra mesta (nästan allt) går att påverka, fast vissa saker kräver större förändringar än andra. Förändringar är bra för kreativiteten. När du ändrar på något tvingas hjärnan börja jobba och du kan inte längre koppla på autopiloten. Och när hjärnan börjar jobba så sätts processer i gång som gör att det ploppar upp tankar och idéer (och kanske även klockrena svar på frågor man gått och grubblat på) som legat och grott under ytan utan att riktigt ge sig tillkänna.

 

 

 

 

 

5 reaktioner på ”Tre frågor…”

 1. Så kloka ord. Jag känner igen mig helt ut. Detta år har jag tvingats att ta många jobbiga beslut. Jag har haft svårt att välja bort saker som jag inte har mått bra av. Det har tärt massor på mig. Jag kan nu lämna vissa saker bakom mig, men har fortfarande massor av jobb som jag måste utföra. Det handlar om nära relationer, min lilla mamma som sakta försvinner rent fysiskt från mig och även mentalt. Har haft och har mycket att ta hand om. Min Uzzeman som blev så sjuk, som bara tynade bort framför mina ögon. Augusti- mitt livs tuffaste månad!!! Då var det bara att ta snabba, beslut. Min autopilot hjälpte mig med massor av uppdrag. Nu har jag landat en hel del tillsammans med min lilla glädjespridare, lyckopiller, lilla schäfer flickan Fixxa. Nu vet jag vad som är viktigt för mig. Min och Fixxas framtid. Den är nu!!!!! Jag har bestämt mig för att bara göra det jag absolut måste vad resor, uppdrag som gäller min lilla mamma och även annat. Ok, det måste göras men kan minimeras. Det gäller för mig att tänka ut smarta lösningar. Jag vill leva nu!! Som du ett friskt och sunt liv! Fullt av inspiration! Kram din vän Mia och Fixxa

  1. I bland ser livet till att man hamnar där man absolut inte vill vara. Omständigheter som gör att man tvingas ta svåra beslut, eller i vissa fall kanske bara vänta… Det senare kan ibland vara ännu svårare.
   Och när det är som allra tuffast kan det handla om att bara ta sig genom en dag i taget. För någonstans i bakhuvudet vet man att det kommer bli lättare längre fram, och tills dess måste man bara hålla ut liksom.

   Hoppas verkligen att 2018 blir ett bättre år för dig Mia.
   Kram från mig och grabbarna

 2. Ååå…Så KLOKA ord!!!!
  Oändligt TAAAACK för att Du delar med Dig!!! Det känns helt Underbart stärkande att läsa Din ” KLOKSKAPER”….
  Än en gång – TAAAACK!!!
  Allt det BÄSTA till Dig & Grabbarna?
  Hjärtliga hälsningar
  Carina & Hampus
  PS. Syns imorgon på Kungliga hundar.DS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top