Trevliga träningar och bra tankar

Foto: Daniel Eidenskog

Förra helgen hade vi Sharon, Peter (hennes nyblivna man…eller närmare bestämt make) och Koe här på besök.

Det blev en riktig feelgood-helg – avslappnad, med en härlig mix av mat&vin, prat om allt mellan himmel och jord och så hundträning förstås! 🙂 Det sistnämnda under söndagen (då våra respektive män kollade på Skid-VM) och vi fick trevligt sällskap av Marika och Mixtra på träningsplanen här hemma. 

Sharon och jag lärde känna varandra för ett par år sedan då hon mailade mig och frågade om jag hade några passande bilder till en artikel hon höll på att skriva. Vi ”klickade” via mailen på något sätt, och bestämde oss för att ses och utbyta tankar och erfarenheter live. Och sedan dess har vi hållt kontakt och träffats med ojämna mellanrum för att träna, umgås och bolla idéer tillsammans. Mycket gällande hundar och hundträning, men även då det har handlat om andra saker i livet. 

Sharons Koe och min Tarzan har en hel del likheter, vilket gör att Sharon lätt förstår mig när jag mailar eller ringer och frågar ”hur tusan ska jag få honom att tänka si eller så..?” För hon har egna erfarenheter av liknande ”problem”. Samtidigt som vi båda kan glädjas av hundar som har hög motivation att arbeta och power i sina utföranden, och jag är helt övertygad om att Sharon och Koe är ett ekipage som har landslagskapacitet.

I tisdags fick jag ännu en möjlighet att träffa Sharon – denna gång tillsammans med Niina Svartberg och hennes Xuper i Nykvarns fina hundhall. Det blev en lättsam och trevlig träningsdag, och jag tror alla tre fick bra input – dels från vår egen träning men också genom att ta del av varandras. Åtminstone kände jag så, då jag fick ta del av Sharons och Niinas tankar kring sin egen träningsplan, men också få feedback på min och Tarzans. 

Båda två tyckte att jag skulle coola ner mig lite i transporterna mellan momenten, och inte ”försöka matcha” Tarzan. 😉 Det blir lätt att jag forcerar fram till nästa startpunkt, vilket gör att det kan se lite stressigt ut. Jag har inte tänkt så mycket på det själv, för jag går ju naturligt sätt ganska snabbt och bestämt. Men samtidigt vill jag ju inte att det ska se hetsigt ut, så jag kommer absolut att ta med deras tankar och träna på att gå lite lugnare.

Tarzan fixade ”de nya” momenten väldigt fint denna dag och även gruppmomenten (som vi har kampanj på just nu). Lite hetsig i vittringen  – som jag medvetet la efter två fartiga apporteringsmoment – så där kommer jag jobba på att hitta en lugnare känsla i honom innan jag skickar.

Det är väldigt värdefullt att få ta del av erfarna hundtränares tankar och erfarenheter. Niina t e x har ju lång erfarenhet av att tävla på hög nivå  – och i  mästerskap – med flera olika hundar och hundtyper. Och givetvis samlar man då på sig massa kunskap och bra idéer kring hur man kan utvecklas tillsammans med den hundindivid man har. Jag blir alltid glad och tacksam över generositet då det gäller att dela med sig – oavsett vad det handlar om.

I dag är det onsdag och jag har precis kommit hem från det fjärde kurstillfället i ”Kommunikation och förhandlingsteknik”. I dag pratade vi om behov, intressen och ståndpunkter, och vad som styr vad då vi kommunicerar/förhandlar med våra medmänniskor. Jag var ganska trött på kursen i kväll och kände att min hjärna inte var i toppform, men fick ändå med mig bra saker att jobba vidare med hemma. 

Leffe har just åkt i väg upp till Skavsta flygplats för att hämta Joachim som landar där kl 23.30 med planet från Milano/Bergamo. Vi får glädjen av att ha honom här en hel vecka innan han – som han uttryckte det – ”åker tillbaka hem” (fast jag i mitt sinne tänker att ”hem” för honom är Sverige…).

Jag ska försöka hålla mig vaken tills han kommer genom dörren här vid förhoppningsvis 01.00… Just nu känns det tufft… zzzzz….. 

 

 

4 reaktioner på ”Trevliga träningar och bra tankar”

 1. Sharon & Koe

  Days like these – as good as it gets alltså! <3
  Vilka härliga dagar med er på Talludden….. Go mad, omvärldsanalyser, vino – och träning i gott sällskap – ja, vad mer kan en människa behöva?
  Är så glad att jag har dig – så värdefullt att ha någon som förstår komplexiteten, kan ge nyanserade perspektiv och hållbara lösningsförslag….. Tack <3
  Nykvarn-dagen var verkligen super! Och som han glänste Mr Tarzzzz.. I det nya – så väl som i det gamla (du med förstås 😉 ) I lööööööve his attityyyyd!
  Njut av dagarna med J…. <3
  Date snart igen <3
  Stor kram

  1. Vad du är gullig och generös, tack! <3

   Glad att jag har dig också och jag uppskattar våra träffar, både då det gäller hundträning och allt annat intressant som avhandlas när vi ses. Synd att vi bor så långt från varandra…

   Stor kram till dig! Hälsa din goa man och din fina Koe.

 2. Härligt det låter. Vi ser fram mot att få ha dig hos oss snart igen.. Du får gärna träna gruppmoment tillsammans med oss om du vill, eller om duvill ha hjälp med annat. Bara säg till. Kram

  1. Tack, ja det var fina dagar. 🙂
   Jag tränar gärna både gruppmoment och annat tillsammans med er. Men först blir det fokus på er och era hundar. Ska bli kul att ses igen. Och jag förutsätter givetvis att det blir uppflyttningstårta!!! 🙂
   Kram och hälsa gänget!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top