Jag blev utmanad av en god vän att skänka 1 krona till Cancerfonden för varje klick jag får på detta blogginlägg. Vilket superbra och smart initiativ! Tack för utmaningen och tack till dig som läser för att du är med och stöder Cancerfonden. /Heléne 

Valp i huset!

Ni som följer High5 på Facebook kunde läsa om den nya familjemedlemmen som flyttar in här veckan innan midsommar. 

Den lilla killen heter Nordic Paws Smiley och bor just nu tillsammans med sina fem syskon hos Pavlina Günter och Seykal Tas på kennel Noridc Paws, Ingarö. Mamma heter For The Win Snooze och pappa är Vallhunden Yoda. Det ska bli superkul att få lära känna den här lilla individen närmare. Jag kan inte påstå att fyra hundar i familjen är helt optimalt, men nu fick det bli så. Mick fyller elva år i november och det känns på någon sätt schystast mot honom att ta in en valp nu, när han fortfarande är pigg och nyfiken än när han är ännu äldre och förmodligen hunnit bli lite tröttare.

Smiley <3

Tarzan kommer säkert uppskatta tillskottet i form av ny lekkompis. Han är väldigt lekfull både utomhus och inomhus, och har fortfarande inte givit upp hoppet om att Mick någon gång ska nappa på hans lekinviter. Plötsligt händer det!!! är Trasans motto. 🙂

För övrigt har han lovat lära lille Smiley allt han kan… vilket gör mig lite nervös!;)

Nya lilla lekkamraten

 

Vi är lyckliga över att kunna träna 🙂

Både Tarzan och jag gläds åt att nu äntligen kunna börja träna lite mer. De senaste passen tycker jag har känts riktigt bra och han har orkat köra kortare små kedjor trots ganska varmt väder (27 grader i förrgår). Klart han blir flåsig men inte på det extrema sätt han blev tidigare, och jag märker också att han orkar fokusera mycket bättre. Fortfarande får jag tänka mig för så jag inte kör för långa pass (låter honom ofta vila och återhämta sig mellan momenten och övningarna) och heller inte låter honom springa för mycket när vi är ute i skogen eftersom han kör på så länge han får, och det är först efteråt man märker om man kört för hårt eller länge.

Lilla Trasan, han är en hund som säger YES! till allt jag ber om. För mig är han den bästa, roligaste och härligaste träningskamrat jag kan tänka mig, vilket jag ofta talar om för honom. ”Japp, jag vet”, svarar han med en blinkning och några svansvift. 😉

Nu säger vi Fuck Lungmask! och blickar framåt mot nya roliga äventyr. Och så önskar vi alla våra vänner stort lycka till på SM i helgen. Kör hårt, men glöm inte bort att njuta och ta tillvara på allt roligt!