Träning i Kungsör med Ditte

 

Dagen har tillbringats i Kungsörshallen tillsammans med Ditte och hundarna.

Träning mellan 9 och 17 – det är vad man kan kalla en heldagsträning. Mycket prat och diskussioner hann vi med – både före och efter varje nytt pass – och det kändes värdefullt.

Tarzan fick träna mycket i dag, och han jobbade på väldigt bra. Pigg och glad som vanligt, men ändå hyfsat samlad och dessutom väldigt fokuserad på mig och på sina uppgifter. Mot slutet av dagen fick han några mindre hjärnsläpp, men då hade vi varit i gång många timmar och det blev nog lätt överhettning i den lilla bc-hjärnan.

Jag tränar mycket på att han ska tänka genom rutan och inte ha tanke på att stanna för tidigt. Dessutom jobbar jag med stadgan i ställandet, och belönar övervägande med externbelöning bakåt då han klarar att stå stilla en stund.

Fritt följ med fokus på att han ska gå  – och inte studsa fram – och dessutom stundtals klara hålla sin position lite längre sträckor.

I apporteringen har jag börjat testa att låta honom springa ut och hämta apporten. Oftast gör han fina gripanden, men i bland blir det lite för mycket attack! Jag försöker balansera upp det på olika sätt.

Mycket transporter mellan olika punkter, lugna pauser, kunna växla mellan heta belöningar och stilla, lugn känsla, stadga, kunna vänta, självkontroll, inte tagga på kommenering är annat som vi tränar på. Plus lite till… 🙂

Abby såg finfin ut på dagens träningspass, och som vanligt hade Ditte och jag givande och peppande snack med varandra. Ser något super ut så talar vi om det! Och vad gäller det som har förbättrinsgpotential så försöker vi gemensamt  hitta kloka vägar att gå som passar våra olika hundar – och oss själva.

Vi filmade en hel del i dag, och en liten sammanställning av vissa bitar kan ni se om ni klickar på länken ovan. Och de små missarna bjuder vi på! Shit happens! 🙂