Måste bara landa lite…

Denna söndag blev en liten mellandag.

Jag skulle åkt till Finspång för programträning, men vaknade i morse och kände mig inte helt kurant. Så jag valde att ta det lite lugnt i dag för att mota den välbekanta Olle i grinden.

För övrigt har detta varit en intensiv vecka. Full fart måndag till onsdag. Torsdag förmiddag ägnades åt vallträning hos Ingela i Ringarum. Jag som tidigare haft blandade känslor inför detta med vallning, har nu blivit riktigt frälst. Förmodligen dels därför att jag börjar känna mig bekväm i min roll som vallhundsförare, och dels för att Mick är en absolut underbar hund att jobba med i dessa sammanhang.

Och trots att jag är och förblir en lydnadsnörd så erkänner jag (om än motvilligt) att det nog inte finns någonting som slår känslan av samhörighet och teamwork i vallningen. Vi jobbar verkligen tillsammans Mick och jag. Han litar på mig och jag litar på honom, och tillsammans löser vi vår uppgift. Jag är så himla glad över att jag får möjligheten att göra detta ihop med finaste Micken!

Efter vallningen for jag hem till Nydala, packade mina prylar och for vidare mot Emmaboda för lydnadskurs på fredagen. Mellanlandade hos Frida och hennes fina familj på kvällen och blev bjuden på god middag och ett härligt gästrum.

Vidare i väg fredag morgon mot Brukshundsklubben. Det blev en rolig dag med nya bekantskaper, och det ger mig verkligen en kick att träffa massa olika ekipage och gemensamt försöka plocka fram det bästa hos alla!

Väl hemma igen fredag kväll blev det att ladda om för kennelträff för Toppborderskullen i Boxholm på lördagen. Och jag säger bara – vilket gäng! Tarzan och hans syskon är minst sagt en färgstark skara. Det är liksom hundar som syns och märks, som inte ber om ursäkt för sig utan lever livet fullt ut – i 110! Turligt nog verkar alla ha fått erfarna, kloka mattar och hussar som kan ta tillvara och göra något bra av dessa energiknippen. För potential finns det gått om, och likaså motor. Det gäller bara att kanalisera denna energi på rätt sätt.

Vi hade en väldigt trevlig dag i Boxholm och tiden flög i väg. Vi brainstromade tankar och idéer samt tränade våra hundar, och plötsligt var det dags att åka hem. Vart tog tiden vägen?! Tack till er alla underbara människor som var där och förgyllde dagen!

Och så blev det söndag. Jag har tagit det lugnt i dag, men ett litet pass blev det här på eftermiddagen. Hundarna stod och studsade i hallen och det lyste T R Ä N A i ögonen på dom, så det blev ett kort pass med Mick och Tarzan.

Mick fick träna rutan med synlig störning i form av favoritbollen. SVÅRT, sa killen…men tänkte till och löste det hela riktigt bra!

Tarzan fick träna ställanden från full fart runt sitt ”rundningsmärke”. Ja, vad säger man. Vissa saker har man gratis (tack och lov!) och i Tarzans fall är det att ge järnet i alla lägen, och att kunna stanna PANG! från absolut full speed. Någon teknikträning behövs inte, han bara nitar i språnget med full broms på frambenen. Han har naturligt alla de rörelser som jag vill ha hos en lydnadshund, han är showig och han bubblar av arbetsvilja.  Får jag nu bara till stadgan och kan tygla hans ”sydländska” temperament så kan nog detta bli riktigt bra.

Till sist ett stort grattis till bästa Ditte och Abby som kom trea på dagens rankingtävling i Malmö! Vann gjorde Karin och Qlura före Lena och Tease. Karin och Qlura får vi glädjen att träffa på sommarens lydnandscamp ”Cellavie Obedience Camp 2012” tillsammans med flera andra nya och gamla bekanta. Det ska bli så roligt och jag ser verkligen fram mot dessa sommardagar!!

Men nu är det mars, och jag njuter av varje dag. Och av den första värmande vårsolen… 🙂

Foto: Mick, fotograferad av Lena Kerje.

11 reaktioner på ”Måste bara landa lite…”

 1. Mycket trevligt att träffa dig och dina fantastiskt härliga hundar! Du blev en förebild för mig både i hundträningen och som person och jag återkommer hemskt gärna när du har tid framöver.
  Kram Emmie

 2. En bra blogg du har. Fina tävlingsresultat med dina hundar också. Är det flera kurser på planering framöver och i så fall vad och när?

 3. Helen & Thena

  Ta det lugnt och andas mellan varven. Även om du trivs med vad du gör så måste man få tid att vila kropp och själ.

  Jag beundrar dig som hinner med i svängarna med tarzan torped. Kan bara säga att hur mycket energi du än har så kommer du aldrig komma upp i hans nivå. 😉

 4. Jag läste dom fina orden som Siv Haraldsson skrev om dig och Tarzan och kan inte annat än instämma. Man ser hur han avgudar dig och älskar att vara hos dig. Nästan rörande, vilken gåva att få en sådan villkorslös kärleksförklaring av sin hund. Njut av det förtroendet.
  kram

 5. Håller absolut med dej ang vallningen, det ÄR nåt speciellt 🙂

  Gu va skoj med en hel hall full av svartvita atomsprängningar!! 😉

 6. Håller helt med dig ang vallningen . Även om jag bara vallat med en shelti .Känner vi av team känslan vid samarbetet som inte går upp mot något annat möjligen då en riktig lydnads pass eller tävling där man känner att allt är så bra som det bara kan bli och samarbetet är på topp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top