Alvedon&Red Bull, tävlingar, kurser och kastreringar

SM-glädje11

Alvedon och Red Bull. Det har varit min räddning de senaste dagarna.

Nää, jag har inte varit bakis, men däremot haft svinont i halsen, knappt någon röst och känt mig allmänt hängig. Det är väl aldrig läge att bli sjuk, men just förra veckan var det extra dåligt tajmat i och med att jag hade 1.”Temakväll Apportering” på brukshundsklubben på torsdagen 2. anmält till tävling med Tarzan på fredagkvällen 4. helgkurs i Eslöv lördag till söndag. Och vid samtliga tillfällen måste man kunna göra sig mer eller mindre hörd – och orka vara fokuserad.

Torsdagens kvällskurs avlöpte fint, om än något kraxigt från min sida. På fredagmorgon hade jag fortfarande inte bestämt mig för om jag verkligen skulle åka och tävla med tanke på att jag skulle upp kl 04.30 och åka till Eslöv på lördagsmorgonen. Och kursen kändes viktigare att genomföra än tävlingen. Men efter att ha stoppat i mig lite Alvedon och svept en energidryck kände jag mig lite piggare och for iväg.

Fint väder, många goa vänner på plats som skulle tävla och en trevligt arrangerad tillställning på Söderköpings BK gjorde det hela ännu lite lättare.

Tarzan var aningen splittrad då vi värmde… och jag likaså. Vilket påminde mig om att jag faktiskt måste skärpa till mig! Hade jag nu tagit mig i kragen och åkt i väg så måste jag väl för tusan orka fokusera femton minuter inne på planen!!

Innan vi gick in repeterade jag mina egna uppgifter en extra gång i huvudet, och påminde mig om att inte gå in och kontrollera varenda meter, utan lita på min hund och ge honom det ”space” han så väl behöver för att prestera som bäst.

Och om Trasan varit lite splittrad på värmningen kändes han desto mer fokuserad inne på tävlingsplanen, och vi var synkade och samkörda. Vid ett enda tillfälle var jag tvungen att samla upp honom lite extra och tala om att ”nu måste du tänka till grabben”, vilket han också gjorde.

På minussidan lite småmissar som jag lägger på minnet och ska träna på. På plussidan ett av de bättre tävlingsmässiga fria följ vi gjort, en riktigt snygg vittring och en väldigt bra fjärr. Och inte minst, en bra helhet!

Vi fick ihop 313 poäng och Trasan blev i och med det ”Dagens bästa lydnadshund” vilket innebar en goodiebag med massa fina saker i. Trevligt!

IMG_3614 (1)
Mitt lilla lyckopiller!

 

Hemma halv elva och hann med en kopp te med Leffe innan jag stöp i säng…utan att kunna sova! Runt halv två somnade jag, och då klockan ringde halv fem fattade jag först inte var jag befann mig så trött var jag. Men en espresso, en halv macka (vem fanken kan äta så dags?!) och bilen full med bananer, mineralvatten och Red Bull for hundarna och jag mot Skåne i arla morgontimman.

Det blev en intensiv men bra kurs. Några kända ansikten, några nya och olika raser på hundarna. Alla var väldigt engagerade – inte bara i sin egen träning utan även i sina kurskamraters. Kul!

Jag var hemma igen hyfsat tidigt på söndagkvällen och han landa lite i soffan innan jag gick och la mig. Det blev ännu en tidig morgon för mig i dag då jag lämnade Mick på Norsholm strax före åtta för kastrering. Jag fick hämta honom efter jobbet och nu ligger min hjälte här hemma, trött och smårtpåverkad, men vid gott mod som vanligt.

Veterinären berättade att hon tagit bort hela pungpåsen, inte bara kulorna, för huden på pungen var ”ful” sa hon. Jag har svårt att tänka mig att det finns något som skulle kunna vara fult på Mick, inte ens huden på pungen! Men å andra sidan har jag ju inte studerat just den så ingående. Hoppas nu cystan på prostatan går ner snabbt så dom slipper gå in och punktera den i efterhand. Den här grabben har haft nog med trubbel tycker jag.

IMG_3622
En slagen hjälte med kroppsstrumpa och bandage. <3

Kommande vecka blir lugnare för min del, och då jag inte jobbar ska jag fokusera på min egen träning, lite umgänge med goa vänner som kommer på besök och även hinna umgås med Leffe. Han har varit iväg minst lika mycket som jag på diverse racingaktiviteter och lansering av sin bok, och just nu känns det som vi möts i dörren och säger ”hej och hej då” till varandra.

På tal om bok… Leffes bok har kommer även finnas hos flera bokhandlare framöver och har blivit väl mottagen på många håll. Väldigt roligt då jag vet hur mycket – och hur länge – han jobbat med den. Snygg layout av art director Leif Steen, och massa fina bilder som ökar läsvärdet.

IMG_3571

IMG_3581IMG_3580

6 reaktioner på ”Alvedon&Red Bull, tävlingar, kurser och kastreringar”

 1. Ibland är det skönt och höra att man inte är ensam med att ha kalendern full & att man inte hinner mer än att möta mannen i dörren och ja, kanske sova några timmar ihop också ? #fulltösmedvetslös
  Grattis till en fin tävlingsrunda ?

  1. Ja ibland lyckas man verkligen köra ihop allting samtidigt. 😉 Men så länge man vet att det är en begränsad tid tycker jag det känns ok ändå. Värre om det vore så här alltid…då skulle jag nog inte palla. 🙂

   Tack goa du för grattis!! 🙂

 2. Ge Micken en stor kram från mig och Athena och säg att han är en riktig he-man även utan pungkulor. ? Och du, GRATTIS igen! Ni är fanatstiska du och Trasan. Ett riktigt fint team. ?

  1. Tack! Det kändes som en bra runda med en hyfsat stabil Trasa. 🙂
   Krama syrran från oss! Och kram till dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top