April, april – jag längtar till!

I dag har vi varit hos Ingela i Ringarum och vallat, Mick och jag.

Att valla en gång i veckan under en period har gjort gott för vår utveckling, men jag skulle behöva träna flera gånger i veckan, och famförallt få tillfälle att öva massor på det vi går igenom varje gång. Men tiden räcker inte till. Önskar jag hade får riktigt nära så jag kunde valla en kort stund tre, fyra gånger i veckan. Något som Mick definitivt inte skulle ha något emot.

Lydnadsträningen med Tarzan går framåt i små steg. Jag försöker hinna träna flera kortare pass varje dag, för jag tycker han lär sig bäst då. Prio ett är fortfarande stadga och självkontroll, samt att hitta ett bra sätt att få i hop små, små kedjor och försöka behålla ett lugn hos honom. Jag tvingas verkligen vara open-minded i träningen med Tarzan. Någon klar och tydlig linje är svårt att hålla, och jag måste vara väldigt flexibel. Och framförallt tänka annorlunda med honom än jag gör med Mick.

Min egen feeling har varit bra då vi tränat sista tiden. Jag har fixat att ha den känsla jag vill, vilket jag är nöjd med och stolt över. Tarzan har svarat fint på det vi gjort och de övningar jag introducerat för honom. Och en sak är säker – när Turbo-Tarzan har skallen med sig i det han gör så är han grym, och jag får goa endorfinkickar! Wow!

Kommande månad händer mycket skojigt på träningsfronten. Ditte har och jag två träningsdagar tillsammans med Maria B och Lotta H inplanerade. Dessutom har vi hittat en kul samarbetsform i våra respektive coachgrupper! En dag i april är Ditte och jag bjudna upp till Maria B och hennes coachgrupp för en liten gästföreläsning av Towa Lind i ämnet ”Jämna prestationer på tävlingsplanen”. Ditte och jag funderar som bäst på vad vi ska kunna erbjuda för spännande tillbaka!

Niina S kommer ner till mig och Ditte för en gemensam träningsdag i april. Jättekul att träffa Niina och hennes glada tollarpojkar! Det finns fortfarande åhörarplatser kvar till hennes kurs här på Nydala i augusti. En ypperligt tillfälle att få ta del av duktiga Niinas tankar vad gäller kul, glädjefull och sund lydnadsträning!

Sofia, Tia och Lix kommer hit i mitten av april. Sofia och jag har en tvådagars lydnadskurs tillsammans här på Nydala, vilket ska bli superkul! Dessutom blir det en hel del egen träning tillsammans med Sofia och hennes flickor – något som både jag och mina grabbar ser fram mot!

I mitten av april åker Ditte, Sofia, Lillemor och jag upp till Svartbergs för en heldagskurs med Kenth S. Det ska bli så himla kul, för Kenth är verkligen suverän på att läsa både hund och förare, och dessutom ge feedback på ett oerhört pedagogiskt sätt.

Men redan nu till helgen är det trevliga saker på g. Clinic för Maria B i ämnet ”Grundträning för den unga tävlingshunden”. Maria är inte bara en fena på att träna och tävla sina hundar med stor framgång, hon är även väldigt duktig att förmedla sina tankar (För övrigt ingen helt självklar kombination.)

Och nästa vecka blir det vallkurs för duktiga Karin Söderberg. Jag skulle behöva hinna valla en del innan dess känner jag… Varför har man inte obegränsat med tid!!!!

Men det finns inget mer rättvist än dygnets timmar, sa någon klok människa till mig. Och jag får väl tro på det, trots att jag känner att det konstant är en bristvara i mitt liv. Men det är förmodligen en tecken på att man har kul!!!

Bilden på en lycklig Tarzan är tagen av duktiga Lena Kerje.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 reaktioner på ”April, april – jag längtar till!”

  1. Blir lätt avis på allt kul du gör men inser samtidigt att jag inte skulle palla med att hålla ditt tempo, tror du och tarzan har vissa saker gemensamt…högt tempo…;-)

  2. Uj va kuliga saker du har framför dej!! (å ja mä’ ;))
    Ja tänk, om timmar gick att få av folk som inte använder sina fullt ut, dedu’ det vore nåt 🙂

  3. Kan man få krympa sig till teskedsgumman och sitta på din axel så man får vara med om allt kul du får uppleva!!
    kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top