Clinics i Kungsör

IMG_3139

I fredags var det full fart på Laser & Hudvårdskliniken.

Jag hann knappt hämta andan mellan kunderna, och när klockan blev sex räknade jag kassan i rekordfart, plockade i ordning och kastade mig i bilen för att åka vidare upp till Kungsör.

Där mötte jag upp Jenny  Wibäck som varit i hundhallen för att testa att tekniken fungerade med datorer, projektorer och förstärkare – vilket den inte gjorde…

Men vi hade en Plan B (såklart!) och for vidare mot vårt hotell med förtröstan om att allt skulle lösa sig på lördagmorgon. Vilket det också gjorde…om än med några små, små missöden. Och med suverän assistans från Josef Thors. 🙂

Vi startade lördagen med att prata lite mental träning och hur vi kan bli Starka Tillsammans i allmänhet, och med vår hund  i synnerhet. Ett sant nöje att jobba tillsammans med proffsiga Jenny Wibäck!

IMG_3143

Efter lunch var det Marens tur att prata om – och visa – hur man på ett roligt sätt kan överträna sin hund. Vi fick se olika ekipage som under Marens instruktioner fick kliva ur sin comfortzon och utamana både sig själv och sin hund på ett kul och kreativt sätt. Något som alla fixade med den äran.

IMG_3141

På lördagkvällen hade Maria ordnat med middag åt oss föreläsare  men innan dess passade de som hade hund med sig att träna en stund i hallen. Jag hade lämnat alla hundar hemma i Leffes vård och kikade istället på Jenny och Pingus trevliga träning och bollade tankar tillsammans med Jenny, Josef och Maren. Kul och givande!

Därefter åkte Jenny, Maren och jag till hotellet för ett glas vin och massa tjatter på svorska 😉 med Melodifestivalen som ackompanjemang i bakgrunden. Mycket trevligt!

På söndagen var det Siv tur att föreläsa i ämnet ”Motivation” – ett ämne som ju är superaktuellt för alla oss som tränar hund.

Sist ur var Maria och Carin som pratade om ”Tur eller träning” och om hur man lyckas på tävling genom bra planering och strategisk träning. Något som man inte kan lära sig nog mycket kring!

Det kändes som lyx de lux att vara först ut och sedan bara koppla av resten av helgen, njuta och ta del av de andras intressanta föreläsningar. Kul också att träffa massa andra vänner och bekanta som var på plats.

Den här veckan blir det en mix av klinikjobb, privat träningar,  skrivjobb och fortsatt planering kring Talangtruppen tillsammans med Diana och Lillemor.

På fredag bär det iväg till Karlskrona för en helgkurs i tävlingslydnad tillsammans ett gäng trevliga lydnadsentusiaster.

Själv längtar jag efter att få sätta igång Tarzan igen. Håll tummarna att vi får klartecken att börja lite smått om två veckor!

IMG_3147

När jag kom hem fick Tarzan en present som Pingu valt ut åt honom. Hon tyckte det var något i blicken hos ekorren som påminde om Trasan… Själsfränder kallas det visst. 😉

 

 

7 reaktioner på ”Clinics i Kungsör”

 1. hahah slående likheter mellan Tarzan och ekorren!

  Supertack för helgen hoppas vi ses snart igen. Alltid kul och intressant att gotta ner sig i hundträning med människor som är lika nördiga som mig:-)

  1. Tack Josef, ja det var riktigt roligt! Och kul att äntligen få träffa dig ”live”. 🙂

   Tarzan älskar sin ekorre, men förstår inte alls vad vi andra menar med likhet… 😉

 2. Det hade varit så kul att lyssnat på et. Men det får bli en annan gång. Vi längtar efter dig här. Mats är långt borta…. Kram

 3. TACK för ett väldigt givande samarbete -superkul på alla vis och tryggt att stå på scenen med dig!! Du får hojta när du har tid för ny projekt men nästa gång vi ses tycker jag vi ska unna oss att bara träna och tjöta! 🙂

  Ekorre?! Pingu säger att det är en räv med skägg. ”Kanske lite påtänd just” 😉

  1. Gärna fler roliga projekt!!! Men nästa gång ska vi definitivt ägna oss åt oss själva, våra hundar och egen träning… Boosta ny energi helt enkelt!!

   Ha ha, är det en räv??? Ja, du har nog rätt i det. Men oavsett art är den grymt poppis hos Trasan!!

   Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top