En av årets höjdpunkter

Det ska vara kul att träna hund! foto. A. Holmström

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter då det gäller lydnadsträning.

Förra året hade vi för första gången glädjen att få träffa ett antal likasinnade lydnadsnördar på Cellavie Obedience Summer Camp. Och nu i början av augusti är det dags igen. I år blir vi sjutton ekipage  – tre från Norge, tre från Danmark, en från Finland, två från Polen, en från Ryssland och åtta från Sverige.

Lägret kommer även i år att hållas på Åkerby Herrgård utanför Nora (www.akerbyherrgard.se). Maria Brandel letade upp detta supertrevliga ställe förra året, vackert beläget med bra träningsmöjligheter, fantastisk mat och grym service. Vi kommer träna i grupper med fyra ekipage i varje, och vi byter grupper efter halva dagen så alla får chans att träna med alla. Träning mellan 9 och 17 och sedan trerättersmiddag och kul umgänge på kvällen – det känns som en väldigt bra mix. 🙂

Lite extra spännande är det att se hur ekipagen från de andra länderna tränar. Förra året var det en väldigt lättsam och glad stämning och alla bjöd på sig själva och sina erfarenheter. Jag kommer bara ta med Tarzan och familjen har lovat sköta om Mick och Tiger här hemma. Väldigt skönt i bland att bara ha en hund att fokusera på. Det kommer bli mycket träning och jag ska sätta mig och tänka igenom vad jag ska jobba med de olika dagarna.

Jag har även anmält mig till två kurser under hösten. Med hund bäst att tillägga, för vanligtvis brukar jag gå kurs som åhörare. Den ena är för Frida Sundberg som kommer till Fyllingarum för en tvådagarskurs. Jag har lyssnat på Frida tidigare och gillar henne både som instruktör (karismatisk, humoristsik och en jäkla energi) och skulle vilja lära mig lite mer om det träningstänk hon har. Bland annat att  våga belöna hunden ordentligt, låta den pysa ut lite energi med vetskapen om att man kan få tillbaka fokus och stadga snabbt igen. Det är ett träningssätt som tilltalar mig och som jag tycker passar Tarzan. Jag tycker det finns mycket kunskap att plocka från de som framgångsrikt tävlar andra grenar, oavsett om det är skydds, freestyle eller något annat.

Lite senare  i höst kommer Jessica Svanljung till Dittes hall i Motala och har kurs över en helg. Jessica kommer även vara med på Cellavielägret, och det är alltid lika roligt att träffa denna ödmjuka, duktiga finska tjej.

Från det ena till det andra. Micks rehab går framåt. Vi vattentraskar, går över cavalettis och skrittar i högt lingonris, stretchar försiktigt, masserar och ”Novafonar”. I dag ska jag tillbaka till Marie Söderström på Norsholm för behandling och utvärdering av föregående veckas rehabträning. Förhoppningsvis får vi klartecken att börja simma lite mer. Det är åtta veckor sedan operationen och förutom den lite mer styrda rehabträningen får han nu vara lös kortare stunder på promenaderna. För säkerhets skull kopplar jag Tarzan då. Det finns ju gränser för hur roligt man får ha när man är konvalescent. 😉

Bilden från förra årets träningsläger är tagen av Anna Holmström

 

6 reaktioner på ”En av årets höjdpunkter”

  1. Det är personlig inbjudan Camilla. Och nu blev jag så där ambivalent till om det är okej att skriva ut andras namn så här på bloggen. Inte för att det på något sätt är någon hemlighet, men likaväl som jag inte lägger ut bilder på folk utan att fråga så känns det lite fel att skriva ut namn… Fånigt av mig kanske men så mycket kan jag säga som att det är i stort sätt samma svenska ekipage som var med förra året. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top