En blandning av känsla och teknik

Springfeelings! from Helene Lindström on Vimeo.

För ett antal år sedan – innan jag började jobba på Laser&Hudvårdskliniken och med tävlingslydnadskurser- hade jag en liten verksamhet som hette Write Now!

Där skrev jag texter – mestadels reklamtexter till annonser, broschyrer och liknande – samt gjorde enklare layouter och logotyper. Namnet Write Now! syftade dels på att jag skrev, men också på att jag kunde leverera snabba resultat. Det var i alla fall min intention.

Jag blev definitivt inte rik på min verksamhet, men den gick runt. Vissa månader kunde jag fakturera skapligt, andra nästan ingenting. Jag jobbade som en liten röd gris med att jaga in jobb, marknadsföra mig och mina tjänster och dessutom hålla löftet att leverera snabbt. Till slut kände jag att det blev för mycket jobb i förhållande till utdelningen, och jag la firman vilande. Den vilar fortfarande.

Men jag kan sakna själva kretiviteten i jobbet. Den där känslan av att fånga en tanke eller idé som kommer flygande, utveckla den och göra något konkret av den. Det finns få saker som ger mig större tillfredsställelse.

Bara på skoj har jag börjat filma en del. Jag har en vanlig, enkel kamera av märket Panasonic (ibland min iphone), och filmerna klipper jag och redigerar i imowie. Väldigt enkelt och basic, men jäkligt kul. Min tanke är att göra lite filmer för egen del – inte bara hund&träningsfilmer – bara för att jag gillar själva processen att fundera över vad jag vill visa, samla material och sedan klippa och redigera ihop det hela.

Anledningen till att filmmediet tilltalar mig lite extra beror förmodligen på att jag i grund och botten är en visuell person. Jag har lättast att lära mig  genom att se och förstå, och jag fångas lätt i olika känslor genom det mina ögon upplever.

Att förmedla något via film bygger både på teknik och känsla. Jag har lätt för känsla, svårare för teknik. Men turligt nog är det träningsbart. 😉

Vi har vänner i Göteborg, Angelika och Stanley. Angelika är skådespelerska och filmproducent, och hon har givit mig massa goda råd om vad man ska tänka på då man bygger upp en film (vad vill man förmedla?), intervjuar en person, tajmar musik till bildrutorna och hur man kan arbeta med kamerateknik.

Jag har också anmält mig till några kurser på nätet i ämnet ”Film&Redigering”. Det är så himla kul och jag tappar ofta både tid och rum när jag sitter och jobbar. I veckan då Leffe var borta satt jag och redigerade,  och vips var klockan 01.45… Jag som vanligtvis är rätt kvällstrött!

Nu har jag dessutom fått förfrågan om två filmjobb. Spännande värre! Det ena är ännu inte helt bestämt, men det andra ska jag börja med om ett par veckor. Det ska bli en typ av reklamspot för en privat hästverksamhet och kommer användas på nätet. Både då det gäller hund och häst känner jag mig ganska ”hemma”, och har redan nu idéer om hur det skulle kunna se ut.

I veckan som gick fick jag för mig att jag skulle filma delar av Trasans träning för att checka av vissa saker som jag har svårt att bedöma från min synvinkel (rakhet, ställande i inkallning, fjärr mm). Jag var ensam hemma på träningsplanen så jag riggade upp min mobil på strategiska ställen. Ibland trillade den omkull och det var helt svart när jag skulle kika på det jag trodde jag filmat, men jag fick ändå ihop lite material.

Och när jag ändå höll på att kolla genom filmmaterialet klippte jag i hop en liten ”glad-film”. Väldigt simpelt gjord. Men allt behöver ju inte vara superproffsigt och genialiskt för att funka.

Som en (mycket närstående) person sa en gång då jag ansåg mig vara alldeles för kass på en viss sak för att ens vilja prova: ”Om bara genierna skulle ta till orda i vår värld skulle det ta mig tusan inte bli mycket sagt!”

Och det ligger ju nå´t i det. 🙂

 

 

12 reaktioner på ”En blandning av känsla och teknik”

 1. Ulrika & Miloo

  Slukar Dina filmer och inlägg så fortsätt med det. Du sprider så mycket glädje och positivt tänkande att man bara vill hem och träna ännu mer?❤️

 2. Jag blir lika inspirerad varenda gång jag ser er både på film och alive. ? Tror du kommer kunna få till många bra filmer med både massa känsla och teknik. Kanske det till och med kan bli en liten sidoverksamhet?! ? kram

  1. Ha ha, ja vi får väl se vad det blir av filmandet. Roligt är det i alla fall. Tack för en trevlig stund i solen, och skojigt att se fina Thena in action. Du har gjort en fantastiskt fint jobb med henne! 🙂
   Kram

 3. Vilken helt underbar film! Jag sitter med ett stort leende och är alldeles varm i hjärtat. Vilken fin reklam för lydnadssporten! ???

 4. Tror faktiskt aldrig jag sett en träningsfilm med så mycket glädje och kärlek. Fick tårar i ögonen. Underbart!!! ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top