En liten gul påskkyckling…

unspecified-9

Jag har en liten påskkyckling vid intrumentbrädan i min bil. Det står Nr 7 på den.

Folk som åker med mig brukar snegla på den. Vissa säger inget (dom kanske tror jag har den i stället för plyschtärning eller doftgran, he he), andra mera nyfikna frågar varför jag i all världen har en påskkyckling i bilen. Det är ju inte ens påsk!

Leffe har varit på väg att slänga den när han städat min bil (!!), men jag har lyckats stoppa honom i sista sekund. Den lilla gula kycklingen påminner mig nämligen om vikten av att vara noggrann, förberedd och aldrig lämna något åt slumpen. Det innebär bland mycket annat att träna alla moment ordentligt – även gruppmoment.

Det var en påsk för snart två år sedan och jag var anmäld till tävling. Oturligt nog var jag genomförkyld och övervägde i det längsta om jag skulle orka åka och tävla. Men det stod viktiga SM-kvalpoäng på spel och jag hade inte så himla många tävlingar på mig innan kvaltiden gick ut.

Så jag proppade mig full av Alvedon, packade in Trasan, tävlingsbok, Red Bull och varmt honungste i bilen och for i väg. Jag minns att jag frös så jag skakade hela vägen trots att det var april och jag hade värmen på för fullt i bilen.

Väl på plats var det bara att börja fokusera. Lottning, uppvärmning (försöker alltid hinna värma två pass) och så var det dags för gruppmoment.

Det tog ca 1 minut så lägger sig Trasan på sitt i grupp. Och jag bara känner hur all luft går ur mig. H-vete!! Jag visste med mig att jag varit slarvig med att träna gruppmomenten, och det visade sig ju också tydligt. No one to blame but myself.

Jag valde att avstå resten av tävlingen och åkte hem och drog täcket över huvudet. Men den lilla påskkycklingen jag fick på lottningen har jag kvar som en reminder att aldrig missa något på grund av att jag inte tränat det ordentligt. Missa kan man alltid göra ändå, det finns många orsaker och oförutsedda händelser som kan påverka. Men jag vill aldrig mera känna att det skiter sig på grund av att jag inte tränat så bra jag kunnat – efter de förutsättningar jag haft.

Och vad jag minns har vi inte nollat gruppmomenten sedan dess… 

img_4396

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top