Fys och foder

Fysträningen börjar ge resultat. Och då tänker jag i första hand på hundarnas.

Efter den senaste kollen hos vår fysterapeut Marie Söderström fick jag rådet att stärka upp Tarzans framparti lite mer. Han är i sig en ganska slimmad typ som inte har jättelätt att sätta muskler. Trots det har han ett rejält muskelpaket i rygg och bakdel, och med tanke på det ville Marie att han skulle bygga på sig lite även framtill. För övrigt är han mjuk i fin i hela kroppen och liksidig i muskulaturen.

Mick har fått lite ”mullemage” (i hans fall är det en gullemage) efter kastreringen, så han är numera satt på seniorfoder och extra långa promenader. Det skiljer fortfarande tre centimeter mellan höger och vänster bak, men första tiden efter hans förlamning skiljde det nästan sju! Och jag får nog räkna med att han aldrig kommer upp i samma musklemassa på vänster sida som på höger. Men han springer på bra under promenaderna ändå, och blir inte längre så trött i benet. 

Tarzan har fått gå med klövjeväska i skritt och lätt jogg en hel del, plus jobba nerför i grustaget (fast då utan klövjeväska). Vi springer också en del tillsammans, och då får han gå i snabb trav framför mig i sele och expander. 

Jag tycker resultaten börjar synas och det känns kul. I övrigt låter jag ofta hundarna springa fritt i varierad terräng på promenaderna. Det känns viktigt att de får chans att ”bara vara hund” och strosa med mig, utan att det händer saker hela tiden.

Tarzan springer nästan oavbrutet, oavsett hur länge vi går. Han har å andra sidan järnkoll på mig och kommer ofta farande in till min sida helt frivilligt, till skillnad från de andra två herrarna som har lite andra hobbies. 😉 

Fast här står han faktiskt stilla…

Eftersom jag har förmånen att kunna ta hem MID-lasern från jobbet med jämna mellanrum så kör jag ett par dagars laser i rad var 4-6 vecka på de ställen som jag vet är lite extra utsatta på hundarna. Och det blir verkligen fina resultat!

Då det gäller foder äter alla hundar Acana, fast Mick och Tiger får numera seniorfodret. Jag är väldigt tacksam över att få bli sponrad av Morrhåret Hundsport. Som tillskott får hundarna nyopnpulver, laxolja och glukosamin. De dagar Tarzan går extra hårt får han ”mellis” i form av Royal Canin Energy, i synnerhet varma sommardagar. 

Detta inlägg presenteras i samarbete med http://www.dynamic rehab.se och http://www.morrharethundsport.se

 

8 reaktioner på ”Fys och foder”

  1. Ha ha, det hade ju varit bra träning – för mig. ? Nej, jag bär honom inte utan går upp i grustaget en bit bort där det är mindre brant. Och så går vi bort till den brantare delen och går ner där.

  1. Dom väger 7,2 (Tiger), 19,1 (Trasan) och hrm… 26,1 (Mick). Men Micken ska banta ner sig till matchvikt som är 24,5. 🙂

   Tiger får 2 dl per dag. Tarzan 6 dl+ev mellis och Mick får just nu 5 dl.

   På klövjeväskan har jag 0,5 kg på varje sida.

 1. Hej!

  Jag är en nybliven läsare av din inspirerande och snygga blogg. Jag undrar om du inte kan göra ett inlägg om träningsplanering? Eller, om du redan har gjort det, länka till tidigare inlägg?

  1. Hej!

   Kul att du läser bloggen!
   Hrm…jag har nog gjort det någon gång men minns inte säkert… eller när. Så det ska jag försöka få till inom kort. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top