Goobedience!

 

11754926_10152982262662314_3426972006940202346_o

Nu är det drag under galoscherna.

För tillfället känns det som att jag har lite för många bollar i luften, men jag vet att det är tillfälligt och kommer lugna ner sig framöver.

Men det här innebär att jag får prioritera bort mig själv och mina egen-intressen just nu för att få tillvaron att gå ihop. Våra träningspass blir lite spontana och oplanerade, vilket iofs kan vara bra i bland. Men inte varje gång. Det blir en del lösa ändar som jag inte hinner knyta ihop, och det i sin tur gör att vi står och stampar lite för mycket på samma fläck i vissa avseenden.

Jag och Jenny Wibäck har en stående tid varje vecka då vi hörs för att bolla ”mentala projekt”. Det är bra för då får jag sätta ord på mina tankar, vilket gör att dom ofta klarnar i mitt huvud. Och ibland då det är jag som ”coachar” Jenny så hör jag mig själv säga kloka saker, och undrar i samma veva varför jag har så svårt att säga dom sakerna till mig själv. 😉

I helgen har vi det första talanglägret. Ett ganska fullspäckat schema där träningar varvas med föreläsningar, coaching, middag&mingel.

Nästa gång vi träffar talangerna är på vårt tävlingsläger i maj. Till dess är målet att alla förare ska ha en klar och tydlig plan att jobba med (Vad behöver jag som förare förbättra hos mig själv? Vad behöver min hund bli bättre på?) för att på tävlingen få möjlighet att stämma av sin träningsplanering. Två duktiga lydnadsdomare kommer vara på plats för att ge sitt omdöme.

Till höstens träningsläger har vi lyckats boka en duktig och grymt framgångsrik gästintruktör (mer info om detta kommer framöver). Spännande värre! Till det lägret kommer vi dessutom erbjuda ett antal åhörarplatser.

Parallellt med detta jobbar vi med att försöka ”marknadsföra” lydnadssporten på olika sätt, och få upp ett ökat intresse för satsning. Allt har inte gått riktigt som på räls, men vi har lyckats få till ett trevligt samarbete med berörda parter och framtiden ser ljus ut. Informationen vi vill få ut kommer numera in snabbt och smidigt genom Cissi som har hand om lydnadssidorna på SBK. Stort tack!

Diana har lyckats få Royal Canin som sponsor för Talangtruppen, något vi är väldigt glada och tacksamma för.

logo

Vi hoppas på sikt kunna få en egen logotype för Talangtruppen (förslag har givits till SBK) och vi väntar med spänning på besked.

Från och med i dag kommer vi också få en ”egen” blogg på SBK:s talangsida. Tanken är att den ska uppdateras regelbundet med intressant och kul läsning. Om du gillar det du läser får du gärna dela länken och sprida den vidare så många går in på SBK och läser.

http://www.brukshundklubben.se/talangbloggen

Om alla hjälps åt att skapa en trevlig atmosfär och marknadsföra vår sport på ett positivt och lockande sätt, kommer det ge ringar på vattnet. Flera kommer våga börja tävla. De som redan tävlar kommer fortsätta att satsa. En stor bredd ger en bred topp. Och är det inte det vi alla lydnadsentusiaster egentligen vill?!

Bilden överst: Emma Willblad var i Linköping i helgen och hade en uppskattad clinic och kurs i fritt följ. Tack Emma och tack till Linköpings BK som hade det goda omdömet att ta hit henne.

 

4 reaktioner på ”Goobedience!”

  1. Så himla roliga initiativ ni gör! Tror denna talangtrupp kommer bli super.Längtar verkligen efter att jag med kan börja träna lydnad igen.

    1. Tack Louise! Jag hoppas verkligen att vi får se dig och häftiga Kite ute på tränings/tävlingsplanen igen snart. Håller tummarna för snabb – och stabil -rehab. 🙂

  2. Wow! Vilket år vi i talangtruppen har att se fram emot och vilken fantastisk ledningsgrupp att se upp till! Känner mig stolt & inspirerad av att vara en del utav lydnads Sverige. Ska bli såå roligt att träffa alla i helgen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top