IMG_3244

Tjena mors!

Tarzan vid tangenterna. Jag har vässat klorna och pluggat på alfabetet, så här kommer några rader från mig.

Tänkte att några av er kanske är intresserade av att veta hur min matte utvecklas i träningen. Tjaa… det går upp och det går ner kan man säga. Precis som för de flesta mattar och hussar kan jag tro.

Min matte är ganska arbetsvillig. Ofta har hon en bra attityd i träningen, och det känns som att hon verkligen vill göra rätt. Hon är glad, positiv och verkar tycka det är kul med lydnad. Och ibland skulle man nästan kunna tro att hon har humor. 🙂

En annan positiv egenskap är att hon är miljöstark. Det spelar inte så himla stor roll i vilken miljö vi befinner oss i – matte är cool, jobbar på med bra fokus och bryr sig inte om vilka störningar hon utsätts för. Och det uppskattar jag, eftersom jag själv kan bli lite osäker i vissa situationer.

På minussidan kan man säga att hon blir aningen diffus i vissa lägen, kanske för att hon så gärna vill att det ska bli rätt. En trevlig egenskap som jag i och för sig uppskattar. Men det gör att jag ibland inte riktigt vet vad hon är ute efter. Och det i sin tur kan göra mig lite konfunderad.

Och så kan hon kan vara rätt trögfattad. Ja, ni läste rätt…trögfattad. Inte så att hon är helt korkad, men hon är ganska långsam ibland. Har långt mellan tanke och handling.

Det har däremot inte jag! 🙂 Matte hinner liksom inte med att fatta vad som händer, och även om hon blivit lite snabbare med tiden så skulle jag vilja ha mycket bättre tempo och reaktionsförmåga på henne. Har ni några tips på hur jag skulle kunna träna henne på det? Alla tips mottages tacksamt!

Jag tycker jag tydligt förklarar hur jag tänker, men ibland fattar hon nada. Och om jag ber henne förklara lite bättre så blir hon  ännu mer diffus. Men med lite mer träning kan hon säkert bli duktigare. Det viktigaste är ju ändå att hon försöker!

Faktum är att jag gillar min matte, trots hennes brister. Det är lätt att man gör sig en drömbild av hur man vill att ens matte ska vara. Och när man ser mattar på facebook som är snabba i tanken, belönar massor med bollen <3 och alltid har godaste godiset till sina hundar, ja då kan man allt bli lite avis.

Men jag skulle ändå aldrig vilja byta ut min matte för hon gör så gott hon kan. Och jag vet att hon älskar mig för det säger hon ofta. ”Fina, lilla Trasan vad jag tycker om dig!” brukar hon säga, och då svarar jag  ”Gillar dig också fina lilla Mattan” och ger henne en puss på näsan.

Jag tror det är viktigt att vi hundar visar att vi gillar våra mattar&hussar som dom är! Vi måste lära oss att acceptera vad vi har att jobba med. Våra mattar&hussar har olika personlighet och det måste vi hundar förlika oss med.

I dag har jag och matte tävlat. Jag är ganska nöjd med henne rent helhetsmässigt, fast vissa saker kunde hon gjort bättre.

Hon var j…ligt långsam och sen med vissa kommandon. Tycker hon borde lärt sig att tajma lite bättre. Och bara det faktum att hon hade fått låna halkskydd till sina dojor innebar ju inte att jag kunde stanna snabbt!

Men vi samarbetade ändå ganska bra, jag och matte. Och hon lär sig väl med tiden får vi hoppas. Matte sa att vi höjde våra SM-poäng en aning i dag. Fast jag kunde inte bry mig mindre. Jag vill bara ha skoj!! Är det inte det livet går ut på??!!! Eller har jag fått allt om baktassen???

2F5Q7933_2

Nospussar och svansvift från Tarzan ”Trasan” Lindström