Händer på High5 under hösten

Det var länge sedan det skrevs något blogginlägg här på sidan. Så därför kan det vara på plats med en liten uppdatering om vad som händer på High5 under hösten. Vi börjar med…

Träningar och kursverksamhet
I går startade den första av höstens kvällskurser med en grundkurs/tävlingslydnad och i kväll är det dags för första omgången av klass 2-3. Fem kvällskurser med olika teman är planerade under hösten och samtliga är glädjande nog fulla. Joanna Lidberg kommer ha en del kurser på High5 under hösten, bl a en valpkurs (allmänlydnad/aktivering) och Barbro Ekenberg ska ha kurser i specialsök.

Nytt för i höst är ett antal coachgrupper – närmare bestämt fjorton stycken – som jag kommer följa under ett års tid. Varje grupp består av 3-4 deltagare . Ungefär häften är sammansatta av mig och då har jag plockat ihop ”singlar” som anmält intresse av att vara med i en träningsgrupp och resten består av redan etablerade träningsgrupper. Alla grupper har nu fått tider för den första träffen i höst och det ska bli roligt att testa det här konceptet.

Jag kommer åka på två externa kursuppdrag (som jag lovat sedan tidigare) och ha några kennelläger här hemma. Det kom en förfrågan om att ha en tvådagarns valp&unghundskurs och jag ska om möjligt försöka få in en sådan innan årets slut, men sedan är det rätt fullt i kalendern. Roligt med stort intresse men det gäller att försöka hinna ladda batterierna lite själv mellan varven. Det försöker jag göra på lite olika sätt, bl a med…

Egen hundträning
Tyvärr är det den biten som blir eftersatt när jobbet måste komma i första hand. Jag har lovat mig själv att det ska bli ändring på det under kommande vår då jag ska avsätta tid för att på olika sätt försöka utveckla mig själv som hundtränare.

I och med att Swish blev sjuk i början av januari och fortfarande går på medicin (som jag hoppas vi kan börja slussa ut snart) så har det av naturliga skäl blivit mycket sparsamt med träning för hans del. Jag önskar så innerligt att han kommer hålla för ökad träning och tävlande framöver och det är den föresatsen jag kommer ha mentalt nu när jag förhoppningsvis kan sätta i gång honom lite mer under hösten!

Smiley har tränats med satsning på brukset under sommaren och i helgen startade min teamkompis Malin honom i lägre spår vilket resulterade i uppflytt till högre. Att ”dela” en hund på det här sättet som vi gör är verkligen ett rolig sätt att jobba på och givetvis inget man gör om man inte känner att man klickar med varandra till 100% på alla plan. Vi har olika ”ansvarsområden” i Smileys träning då det gäller lydnaden, skogsarbetet och fysträningen och stämmer ofta av med varandra fastän det är Malin som kommer tävla honom i brukset. Och det gör hon med den äran. ☺ Jag har inte bestämt om jag ska fortsätta tävla honom i lydnad eller ej. Han har många väldigt fina träningsegenskaper och några som är desto svårare att jobba med – inte minst i tävlingslydnaden. Vi får se om han kommer bli en renodlad brukshund eller en kombo lydnad/brukshund. Smiley själv är lycklig oavsett vilket. 😉

Tarzan som hunnit bli dryga 12 år aktiveras med specialsök. Även om jag märker att han blivit äldre på en hel del sätt så är han fortfarande lika arbetsvillig och lycklig då han får göra saker tillsammans med mig. Nu på hans ålders höst har jag lovat att göra precis allt jag kan för att ge honom ett så underbart liv som han förtjänar. Han har givit mig så otroligt mycket glädje och energi under många år och nu är det min tur att ge tillbaka till honom. Han betyder väldig mycket för mig och vi har en alldeles speciell relation som jag inte riktigt kan sätta ord på.

Åldermannen i gänget är ändå Tiger som nu blivit tretton och ett halvt år. Han är frisk och glad men har alltid varit en njutningslysten lite terrier som hellre letar upp en solfläck och solar magen än jagar runt i skogen (vilket jag ju såklart är tacksam för). Jag har träffat många jack russlles från Tigers uppfödare Lotta Malmborg. Samtliga är otroligt vänliga, glada och sociala och har riktigt bra mentala egenskaper.

Boken
Sist men inte minst… Inom kort är boken ”Från plan till plan” färdig för tryck. Hur den kom till från början är en lång historia som jag kan dra en annan gång, men däremot kan jag garantera att den aldrig blivit skriven om jag inte fått med min fantastiska ”kollega” Lotta Bergman som illustratör och fotograf. Vi har haft så grymt roligt medan vi jobbat med boken och jag hoppas jag inspirerat Lotta lika mycket som hon inspirerat mig. Spännande – och lite läskigt – att den snart kommer finnas som en ”riktig bok” vilket innebär att vi inte längre kommer kunna ändra, justera eller tänka om. Men någon gång måste man ju sätta punkt. ☺

Foto: Lotta Bergman

2 reaktioner på ”Händer på High5 under hösten”

  1. Du är en inspirationskälla som både person och hundtränare och jag önskar jag hade din energi! Lycka till med boken. Jag kommer absolut köpa den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top