Uppdatering om livet i Ullekalv

Allt för länge sedan det skrevs något här!
Min hemsida är på gång av göras om och pimpas upp och då är tanken att blogginläggen ska komma lite mer regelbundet. Men tillsvidare kommer här en liten uppdatering .

Förra året började ju med att Swishs mage ballade ur. Han utreddes på Anicura Norsholm hos duktiga Therese Gustavsson och efter ett antal undersökningar och behandlingar kunde vi fasa ut de sista medicinerna i september 2021 och återgå till en ”normal” vardag med träning och aktivering som vanligt. I samband med detta valde jag även att kastrera honom för att inga onödiga stresspåslag skulle kunna trigga igång magen igen. Och peppar, peppar… sedan dess har han varit helt bra i sin mage och dessutom coolat ner en hel del, i synnerhet inomhus.

Efter att ha satt i gång lydnadsträningen igen fick jag plötsligt för mig att utöka våra kunskaper med brukssök. Jag har alltid tyckt att söket verkar roligt men alltid blivit avskräckt av ”alla” som säger att det tar så fruktansvärt mycket tid.

Men när jag väl bestämt mig så har jag en tendens att gå all in för det jag gör och försöker nu lära mig så mycket jag bara kan om denna – för oss – helt nya gren. Jag har Erik Wiklund som ”sökmentor” och gillar hans träningstankar och sätt att läsa/träna hund. Tre SM-guld med olika hundar vittnar ju även om att kunskapen håller även i praktiken – och i skarpt läge. 😉

Jag har också kommit med i en trevlig (och synnerligen organiserad&tidseffektiv)sökgrupp där jag lär mig nya saker varje gång – om söket, mig själv och hur min hund fungerar i skogen. Swish tycker det är väldigt roligt och han har vuxit till sig och blivit lite ”tuffare” och mer självsäker hela han.

Men tävlingslydnaden kommer såklart inte läggas på hyllan. För en vecka sedan debuterade vi klass 2 med fina betyg och en väldigt härlig känsla båda två. Jag kommer prioritera bruksträningen nu över sommaren men räknar med start i lydnadens Class 3 i höst.

Som många av er vet började detta nya år med att jag fick ta farväl till min älskade vän och själsfrände Tarzan. Det var enormt tungt och jag saknar honom så fruktansvärt mycket. Från allra första början klickade vi med varandra och den samhörighet jag känner för honom har jag nog aldrig upplevt ned något djur tidigare (och jag har haft många!). Han kommer alltid ha en alldeles särskild plats i mitt hjärta och han har givit mig några av de mest fantastiska ögonblick jag haft tillsammans med mina djur. Tack Tarzan. <3

Foto: Daniel Eidenskog

Några veckor efter Tarzans bortgång fick vi även det ledsamma beskedet att lille Tiger har en malign tumör i näshålan. Glädjande nog är han fortfarande pigg och glad och han kommer få hänga med oss så länge han fortsätter på den vägen. Givetvis blir han lite extra ompysslad och bortskämd. <3

Smiley bor ömsom hos oss och ömsom hos Malin och hennes familj – fast mest hos Malin. De två ska ju ut och tävla högre spår nu snart och vi träffas ofta för att träna tillsammans, planera eller bara umgås. Malin har med tiden blivit som en syster för mig och jag kan inte tänka mig någon annan som skulle kunna förvalta fina, kloka Smiley på ett bättre sätt.

I ö rullar livet på. Lotta Bergman och jag jobbar vidare med vår youtubehanal DigIntoDogs och vi har flera spännande gäster på gång. Jag har kurser och träningar som fyller mina dagar och är ständigt nyfiken på utveckling, nya projekt och roliga idéer. Jag känner mig privilegierad som får jobba med det jag gillar och göra det jag brinner för. Tack livet – jag hoppas jag kan ge tillbaka.

2 reaktioner på ”Uppdatering om livet i Ullekalv”

  1. Kanonbra Helene! Du är duktig på att skriva också. Vår egen lilla Tintin, en ovanligt lyckad blandning av malteser och powder puff har blivit en snäll och energisk familjemedlem. Hade vi bott kvar i Östergötland hade du fått komma med expertråd på plats hos er. Är du ovh Leffe i Skåne framöver ska ni koma förbi oss i Landskrona! Lycka till med sllt och hälsa Leffe!

    1. Heléne Lindström

      Halloj Benny! Så himla roligt att höra från dig! Var i Skåne bor ni? Vi kommer gärna och hälsar på… 🙂 Kram & Glad Påsk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top