High5:s sponsorekipage 2018

Molly och Rakoo

Molly Karlberg och Mitchen’s Rakoo

Efter att ha läst 43 presentationer av ambitiösa och duktiga lydnadsekipage, och kikat på lika många  tävlingsmässiga lydnadsprogram, blev det till sist Molly Karlberg med working kelipen Rakoo som blev vårt sponsorekipage 2018.

Några av ekipagen som visat intresse hade kommit långt i sin tävlingskarriär och deltagit på både SM och rankingtävlingar, men jag valde att satsa på ett lite mer ”grönt” ekipage som ännu inte kommit så långt. Rakoo är visserligen uppklassad till Class 3 men de har ännu inte hunnit debutera. Filmen var från ett klass 2-program och visade prov på många fina kvalitéer (tekniskt fina delar, fin utstrålning, balans och energi) och ekipaget har tränat regelbundet för Maria Brandel sedan starten. 

Molly kommer under året få ett antal träningar och möjlighet att bolla tankar mellan träningstillfällena. Hon kommer också bli coachad mentalt och få hjälp med planering och utvärdering av både träning och tävling. 

Den här satsningen gör jag i samarbete med Marika på Morrhåret Hundsport i Vadstena som kommer vara med och sponsra med gåvor och träningsmaterial.

Nedan kan du läsa Mollys presentation av sig själv och sin hund. Det ska bli roligt att följa detta – för mig – okända ekipage under året. 🙂 

Hej!

Molly Karlberg heter jag och bor på Ingarö utanför Stockholm med min man, dotter och Working Kelpien, Mitchen’s Rakoo, 3 år.

Rakoo hamnade lite av en slump hos mig har varit med nu sedan augusti 2016, så ganska exakt 1,5 år tillsammans. Han är en glad rackare, snäll som få och med massor av energi, vilja, fart och styrka. Han fattar snabbt och tycker att träning är det roligaste som finns.

Från att ha stått på noll, inte kunnat någonting, har vi nu på kort tid tagit oss genom klasserna och är snart redo för Class 3. Vi tränar även Bruks/spår och ska starta i Lägre.

Det finns inga begränsningar hos denna underbara hund. De ligger hos mig. Han gör allt jag ber om. Gör han inte det är det för att jag förklarat det dåligt.

Så här långt har jag aldrig kommit i lydnad. Rakoo är min första riktiga lydnadshund och vi klickar på alla plan – det är en fantastisk känsla!

Vi ser enormt fram emot att blir coachade av Heléne! Det kommer bli ett spännande och händelserikt år, det är jag alldeles säker på!

Molly och Rackarn

4 reaktioner på ”High5:s sponsorekipage 2018”

  1. Underbart,
    Vad kul att Molly fick denna möjlighet, en toppentjej med en fin hund.
    Vilket otroligt bra initiativ, heja Helene. Vilket koncept, hoppas fler tar efter, vilken skjuss det skulle kunna bli för tävlingslydnaden.

    Susanne ”BuzEllaS”

    1. Tack snälla Susanne! Så kul att du skriver som du gör och det ska bli spännande att träffa Molly och Rakoo och följa dem. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top