Hundjobb är inget ”hästjobb”! Eller..?

Närå, vi ligger inte på latsidan…

Sedan två veckor tillbaka ser mina dagar lite annorlunda ut än de gjorde innan.

I stället för att åka in och arbeta på kliniken tre dagar i veckan jobbar jag i stället hemifrån, men med helt andra saker än hudvård. Jag har avtalat med min tidigare arbetsgivare och kollegor på Laser&Hudvårdskliniken att jobba extra ett par dagar i månaden, men jag bestämmer själv när. Det känns väldigt bra att ha tagit det här beslutet.

Mindre sådant här…

Under en period kommer jag bara jobba med kurser, föreläsningar, privat coaching och andra projekt som har med hundar att göra. Tanken på sikt är att ha ett deltidsarbete som inte har ett dugg med hund att göra (känner att jag mellan varven behöver få intryck från andra håll för att känna mig nöjd) men för tillfället är i princip alla jobb hundrelaterade på ett eller annat sätt.

I och med min nya situationen har jag haft möjlighet att ta åt mig mer jobb på hundsidan. Fram till oktober är jag bokad på sexton externa kurser, har nio i egen regi, har fem regelbundet återkommande tränings/coachgrupper (ca var sjätte vecka) plus ett antal privat elever som kommer hit och tränar.

Nu har jag satt stopp för kurser och föreläsningar på annan ort, åtminstone fram till oktober. Däremot kommer jag eventuellt att ha några korta temakurser här på Talludden. Jag kommer också kunna ta emot några fler träningsgrupper (de som redan hört av sig har förtur) och enskilda privatelever. Träningsgrupper är alltid väldigt roligt att coacha och följa, och de som gått här en längre tid får man en alldeles särskild relation till. 

”Men vad göööör du egentligen hela dagarna när du inte jobbar?” frågade en icke- hundbekant häromdagen när jag berättade att jag slutat på kliniken. Uppenbarligen ansåg hen inte att ”hundjobb” var något riktigt jobb utan gick under benämningen ”hobbyverksamhet”. I vilket fall som helst förstod jag att personen i fråga inte ansåg det som något ”hästjobb” att jobba med hundar direkt…

Ja vad gör jag egentligen? Efter morgonpromenad och frukost sätter jag mig och jobbar ett par timmar. Planering, kurser, artiklar, mail och andra projekt betas av. Framåt elva går jag en lite längre promenad med hundarna i skogen. Hur långt beror på hur mycket tid jag har. Och hur kallt det är…

Efter lunch brukar jag träna ett pass med Trasan. Därefter har jag antingen någon privat träning/träningsgrupp eller så går jag in och jobbar ett par timmar till. Jag har varit väldigt disciplinerad (tro det eller ej!), och har varje dag en To Do-lista att beta av. Annars hade jag lätt kunna hitta på en massa andra roliga saker, tränat flera pass med Trasan, träffat vänner och flutit omkring rent allmänt. Det hade ju varit trevligt, men tyvärr inte så inkomstbringande. 😉 

Man kan ju inte ”softa sig” genom livet! Tur man har vänner som håller koll! 🙂

De dagar jag har heldagsträningar har jag bestämt mig för att bara ägna en timme vid datorn på kvällen, och göra det allra viktigaste. Jag ska inte jobba efter kl 19 någon enda kväll. Annars blir det lätt att jag sitter framför datorn i tid och otid, och det blir mycket ”slasktid” om ni fattar vad jag menar. Man sitter där men får ändå inget vettigt gjort liksom… Ungefär som när jag hade privat konto på fb. 😉

Utveckling och utbildning för egen del är viktigt för mig. Jag vill gärna lära mig nya saker i livet, och förmå mig tänka i nya banor. Så när jag fick tillfälle att gå en kurs under våren i ämnet ”Kreativ förhandling” genom Skandinaviska Ledarhögskolan så hoppade jag glatt på den. Första tillfället var i går och vi var ett härligt gäng med olika erfarenheter och bakgrund som samlades tillsammans med Marie Söderström (som gör sin ”examen” som mental coach). Mitt mål med kursen är att bli bättre på att kommunicera, nå ut med mina budskap och tillsammans med andra människor hitta strategier och lösningar på problem. Mycket magkänsla, men också en hel del teknik – precis som i hundträningen!. 

Jag ska försöka bli bättre på att få folk förstå vad jag menar… 😉

Men i helgen som kommer blir det inget jobb, bara nöjen. 😉 Jag får trevligt besök hit till Talludden och vi blir tillsammans fyra träningsglada som ska ses och frossa i både god mat och hundträning. Ett bättre sätt att ladda batterierna kan jag inte tänka mig!

 

 

2 reaktioner på ”Hundjobb är inget ”hästjobb”! Eller..?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top