Hur mycket tid lägger du på sociala medier?

En bekant till mig gjorde under en veckas tid en undersökning på tiden hon var inne på sina sociala medier – både då det gällde att lägga upp egna inlägg och kolla andras statusar. Hon kom fram till att det sammanlagt rörde sig om 22 timmar!!!!!! WTF?!!!! Nästan ett helt dygn på en vecka!!! 

Jag var givetvis själv tvungen att kolla min egen tid. Jag som bara har fb och egentligen bara använder den på företaget för att informera om min verksamhet. Jag sitter aldrig och skrollar i flödet utan det som kommer upp då jag går in på sidan är det jag ser. Ibland kan jag gilla/ kommentera en status som dyker upp men det är inget jag söker upp.

Varför då kan man undra? Är jag inte intresserad av vad mina bekanta har för sig? Jo absolut. Men det som är viktigt tror jag mig få veta ändå och eftersom jag vägrar bli beroende av något som jag kanske egentligen inte klarar att styra själv så har jag bestämt mig för att hålla den linjen. Av samma anledning är jag heller inte med på Insta. Korkat tycker en del av mina vänner som menar att det är en enklare och bättre kanal än fb för ”företagsreklam” och kanhända det är så. Men jag står på mig där – envis (och kanske korkad!!) som jag är. 😉

 

Hur blev det då med den egna tiden på fb? Innan jag började räkna trodde jag på ca 3,5 timmar/veckan dvs 30 min per dag. Det visade sig vara för lite.

Det hamnade på 4,20. Tiden räknade jag från det att jag gick in på sidan till dess jag gick ut. Och en hel del av tiden användes till att chatta.

Jag kommer även fortsttningsvis använda fb som informations/reklamkanal för kurser och aktiviteter. Till det räknar jag även artiklar, filmer mm som är en del av verksamheten. Numera är hunderiet mitt enda arbete som jag försörjer mig på och jag försöker få ihop alla delar så bra jag kan.

I bland känner jag mig som Markus Scott i radioreklamen. ”Nu har jag snackat med Markus Scott på IT som i sin tur har skickat det vidare till Markus Scott på Reklam. Och han har lovat kontakta Markus Scott  som är projektansvarig.” 🙂 Superkul med många bollar i luften men mer krävande än jag hade räknat med från början, eftersom det är såå många fler bitar att jobba med än att ”bara hålla kurser”.

Och eftersom jag ofta upplever att tiden inte räcker till så kommer jag inte lägga mer tid än jag gör på sociala medier. De stillsamma stunder som infinner sig försöker jag använda till att bara vila hjärnan… och munnen – så jag inte helt lackar ur på att höra min egen röst ha ha!

En stunds massage efter träningspasset gör gott för både kropp&knopp – även för mig.