Kalla vindar och heta tips

Mick och Tarzan

Helgen som varit

Jag hinner inte riktigt med tiden känns det som. Klockan och jag är osynkade på något sätt. Men just i dag har jag kommit i kapp med mycket som jag legat efter med och det känns himla gott.

Helgen gick i rasande fart. Fredagen spenderades till stor del i Anicurahallen och började med ett par timmars privat träning innan Sofia och Lix dök upp och vi fortsatte med träning av våra egna hundar. Sofia och jag träffades då vi båda kom med i den allra första omgången av Talangtruppen, då med Mick och Tia. Sedan har vi följts åt genom åren och försöker ses med jämna mellanrum även om det tyvärr blir alltför sällan. Men det viktiga är ju att man håller kontakten. 

Sofia sov över och på lördagen mötte vi upp delar av träningsgänget för några timmars träning i Susanne Medalens mysiga, varma hall innan Sofia åkte vidare mot Stockholm.

På söndagen kom Molly Karlberg och hennes fina working kelpie Rakoo för första tillfället av årets sponsorträffar. Vi började med att gå igenom vad Molly själv ansåg var prio ett i den fortsatta träningen av momenten och vad hon behöver förändra/förbättra då det gäller sig själv, i både tränings- och tävlingssituationen. Därefter gick vi ut och tittade på momenten i Class 3 för att jag skulle få en uppfattning om hur de såg ut och slutligen sammanfattade vi dagen och Molly fick ett antal läxor att jobba vidare med till nästa gång vi ses.

Strax innan lunch dök Marika upp och Molly fick med sig en stor goodiebag med massa fina presenter från Morrhåret Hundsport. Den här sponorsatsningen av ett lovande lydnadsekipage gör jag tillsammans med Morrhåret och mötet med Molly och Rakoo kändes väldigt ”rätt”. Ett ekipage med fin utstrålning och hög träningsbarhet hos både hund och förare. 🙂 

Molly & Rakoo
Goodiebag från Morrhåret Hundsport

Hallen börjar falla på plats – i alla fall i våra huvuden

Fler och fler bitar gällande hallbygget faller på plats. Vi har fått offert på markarbetet, själva hallen samt även uppsättning av densamma och har preliminärt tackat ja till en av leverantörerna. Nu handlar det mest om när själva markarbetet (grävjobb, dränering och gjutning av platta) kan påbörjas. Jag är som alltid optimistisk och otålig men å andra sidan kan det faktiskt löna sig ibland. 😉

Kalla vindar och heta tips

I dag är det grymt kallt, snöar och blåser smådjävlar. Jag skulle åkt iväg till min vän Ingela i Fyllingarum men vi ställde in det med tanke på vädret. Träning är bara att glömma (hade var gott med en varm inomhushall just nu) och promenaderna med hundarna blir inte långa. Tigge terrier har varit lite ur form på förmiddagen men blev piggare efter att han spytt upp diverse odefinierbara och superäckliga! saker som han säkerligen gottade i sig under kvällspromenaden i går utan att jag såg det. Blä!!

Själv har jag roat mig med att planera massa aktiviteter till nästa höst och vinter i hallen. Förutom egna kurser, träningstävlingar, clinics och föreläsningar kommer det gästinstruktörer hit. Några är redan inbokade, andra på g. Jag har redan fått många heta tips av er och ni får gärna komma med fler förslag både på kurser och gästinstruktörer. Pm:a eller maila. 🙂 

Hundhårsavstötande lakan?

Resten av eftermiddagen ska jag skriva färdigt en artikel till Brukshunden samt förbereda inför ett spännande projekt som är på gång tillsammans med en annan person. Sedan blir det en tripp in till stan för att köpa nya lakan. Jag vet inte vad det är för fel på oss men vi konsumerar sängkläder som andra konsumerar toalettpapper (ingen liknelse i övrigt). Leffes teori är att det är hundarna som skitar ner och sliter ut dem och att hundhåren aldrig försvinner i tvättmaskinen. Dessutom blir de noppriga och ”kliiga” efter ett antal tvättar. Så jag tror problemet ligger i att vi köper för dålig kvalité. Det måste väl finnas mjuka, svala och sköna hundhårsavstötande lakan någonstans… eller?!

Bra färg. Skön kvalité. Frågan är om de är hundhårsavstötande..?

 

 

 

4 reaktioner på ”Kalla vindar och heta tips”

 1. Så härligt att läsa om allt -och tur att Tigge blev bättre. Ser ut att bli en jättefin hall! Och när det gäller lakan, så tycker jag att satin känns något bättre för hundhåren!?

 2. Heléne Lindström

  Japp! Det är min känsla också. Satin blir inte så noppriga i tvätten heller. Nu är det ju bara lille Tiger som får vara i sängen – även när Leffe är borta (moa ha ha ha ha) – så var alla bc-hår kommer ifrån vetetusan. Måste vara luftburet, typ… 😉
  Kram på dig!

 3. Oj vad spännande med hallen och alla kurser och clinics. Jag hoppas att det finns övernattningsmöjligheter i närheten för oss utsocknes.
  Skall bli spännande och följa.

  1. Heléne Lindström

   Tack! Ja visst är det spännande!
   Såklart får jag se till att ordna bra övernattning för er ”utsocknes. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top