När någon bara säger JA!! till allt

2F5Q5737_2
Foto: Lena Kerje

Jag är inget fan av kyla och mörker! 

Kunde tänka mig att gilla läget om det rörde sig om sisådär två månader per år – högst. För jag inser charmen med att komma in, tända ljus eller en brasa, ta en en kopp te eller en glögg, sätta på mjukisbyxor och varma sockor, krypa upp i soffan och läsa en bra bok. Det är dom fördelar jag kommer på. Sedan tar det stopp!

Nackdelarna är desto fler. Jag hatar att frysa! Att träna hund när jag fryser är värdelöst för min hjärna vägrar samarbeta. Jag går som en Michelingubbe i mina dubbla tröjor och tjocka jackor. Det går inte att belöna ordentligt med termovantar på. Dagarna är så korta så ibland får jag välja mellan att gå en ordentlig promenad eller träna, för det är becksvart här på landet kl 16, och jag törs inte gå i skogen även om jag har en rejäl pannlampa och bra vakthund (Trasan). Det är slirigt på vägarna och man vet aldrig hur väglaget är då man kommer från våra hala osaltade vägar på landet, in mot saltmodden på motorvägen mot Linköping. 

Ja, listan kan göras lång och jag vet att jag låter som en gnällkärring. Men jag kan garantera att ingen hört –  eller någonsin kommer få höra – mig gnälla då det är 25-30 grader varmt. Då är jag i mitt esse!! 😉 Men nu bor jag i Sverige och då är det som det är. Och jag inser att det finns många andra fördelar med att bo här. 

Trasan har däremot inget emot att träna i kyla. Å andra sidan har han inget emot att träna i  30 graders värme heller. Han gillar sin träning helt enkelt – oavsett väder, plats, underlag, tidpunkt på dygnet eller andra omständigheter. När han förstår att det är träning på g skuttar han runt mig med lysande, lyckliga ögon och svansen viftande som en plym över ryggen. 

Jag önskar jag vore som han. Med en nästan barnslig, och aldrig sinande energi och glöd. Alltid redo för nya upptåg och uppgifter. Han är mitt vitaminpiller och anledningen till att jag går ut och tränar en morgon som denna, då snön yr och vinden biter i kinderna. För när jag kommer in är jag betydligt mer pepp, laddad och redo att ta tag i resten av dagen. Det är nämligen väldigt svårt att inte bli glad när någon bara sägar JA!!!! till allt!! <3

 

2F5Q5772
Foto: Lena Kerje

 

6 reaktioner på ”När någon bara säger JA!! till allt”

 1. Yes!!! Heja Trazan. Nu har du fått din matte att gå ut och få frisk luft och du har gett henne massor av glädje!!!

 2. Jag förstår dig. Det räcker att se Tarzan på bild för attb bli glad. ? Du har en fantastisk träningskompis i honom och att ni älskar att jobba ihop går inte att tvivla på när man ser er. En fin förebild för lydnadssporten. Och för all annan hundsport också för fen delen. Kram

  1. Tack för fina ord vännen. <3
   Ja, han är nog min once-in-a-lifetime-hund, och jag njuter av att få ha en sådan härlig och sprudlande individ med mig på planen.
   Kram på dig!

 3. UNDERBART!!! <3 <3
  Jag vill dock tillägga att Trazan har en fantastisk matte som alltid är sprudlande och glad när jag träffar henne 🙂
  Tänker ofta på när jag hämtade dig på stationen i Karlskrona, när det blev missförstånd och lång väntan – Heléne var lika glad för det och en korv på Seven – eleven på vägen var heeeeelt ok 🙂
  Kram

  1. Meeen vad du är gullig! 🙂
   Ha ha, jag tyckte mest synd om dig den gången som fick åka en omväg på ett antal mil… Inte svårt att vara på gott humör när man blir så väl mottagen som jag blev av dig och din familj!!
   Kram H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top