Ny superbra leksak från Morrhåret

IMG_2945

I dag har vi tränat med Marika och Mixtra på Mjölby BK.

Marika hade med sig en ny leksak från sin butik Morrhåret AB som testpiloten Tarzan skulle få prova och utvärdera (ja även hans matte fick vara med på ett hörn).

Tarzans omdöme var…

Rolighetsfaktor: Svinrolig! Kampvänlighet: MVG+ Känsla: Sitter som en smäck mellan tänderna!

Mattes omdöme var…

Användarvänlighet: Smidig att ha i fickan. Lätt att hålla fast i. Hållbarhet: Extremt hållbar!

Att leksaken dessutom heter Tiger gör ju inte (lek)saken sämre… 😉

Förutom att prova leksaker fick vi till några riktigt bra träningspass. Jag håller på att testa av handtecken på inkallningen i stället för röstkommando, och i dag provade vi för första gången att lägga in det i en kedja med kommendering. Det blev väldigt bra resultat och jag kommer jobba vidare med handtecken som det ser ut nu.

Marika och Mixtra körde genom nästan alla elitmomenten och det ser grymt fint ut! Förutom snygga moment har de hittat en bra kommunikation sinsemellan och trots att Mixtra är en fartig dam med ganska hett temperament så lyckas Marika rama in henne på ett mjukt, avspänt men tydligt sätt. Väldigt kul att se!

Efter träningen for vi in till Mjölby och handlade en massa julpynt och innan vi skildes åt blev det en sen lunch på Albacken.

Vä hemma kastade jag mig ut i skogen för att hinna plocka mossa, lingonris och kottar innan det blev becksvart. För nu jäklar skulle det bli julpyntat på Talludden.

Tarzan var väldigt intresserad av julpyntandet och ville gärna hjälpa till med, speciellt med kottarna. Jag han i alla fall rädda några från hans käftar som blev till dekoration i en liten julgrupp (kottarna alltså – inte hans käftar…).

IMG_2952

 

IMG_2946

 

IMG_2953

I skrivande stund har lugnet lagt sig och hundarna likaså. Leffe är på väg hem från en föreläsning och det blir en stilla hemmakväll för vår del.

Önskar er alla en skön första advent!

Nedan en liten film på första testet av ”Tiger”. Vill du kika mer på Marikas produktsortiment, klicka på bannern på min startsida eller gå in på länken http://www.morrharethundsport.se

IMG_2950

4 reaktioner på ”Ny superbra leksak från Morrhåret”

 1. Sitter just nu och njuter efter en väldigt givande dag ….. Tänk vad man hinner på en dag, träna, shoppa, fika å så lite lunch på det ? Så inspirerande att få se en Elit hund i den klassen som Tarzan in action, det är ju Mixtras idol faktiskt ? kul att Tigerbollen funkade så bra för er ? avnjuter kvällen med massor av ljus och vi fick till några fina julgrupper efter att irrat runt med ficklampa i skogen och letat mossa mm. Mixtra tyckte vi skulle ha lite pinnar att pynta med istället för kottkross a la Tarzan ?

 2. Tack själv för bra träning och trevligt sällskap… och snälla ord! <3
  Ja "Tiger" kommer nog bli en favvis här hemma. 😉

  Ser fram mot nästa träff. Ha en härlig advent!
  Kram

 3. Tarzan måste vara den bästa testpilot man kan tänka sig. Han tar sitt jobb på fullaste allvar. Låter som ni haft en härlig dag? Varför har du bytt till handtecken? Hade du det på tävlingen? Kram

  1. Jag tycker jag får snabbare reaktion på ställandet med handtecken. Nej, på ”tävlingen” hade jag röstkommando och han stannade stannade fint då. Men jag tror det är bra att varva så hunden måste vara uppmärksam.
   Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top