Nya momenten i elitklass

130702 005_2_2

Jag har hittills inte lagt så mycket krut på de nya momenten i och med att jag inte hade tänkt starta några rankingtävlingar i år. Men nu vete 17 om jag inte tänker om!

Det känns som att det blåser nya vindar, och med lite eftertanke var det ju faktiskt en hel del som var roligt& trevligt på rankingen i Linköping. Och vårt program kändes bra.

Hur som helst tänker jag i alla fall lägga på ett litet kol då det gäller momenten, utfall att…

Efter förra veckans mindre lyckade runda konen-pass har jag tänkt om lite i momentet och hunnit testa några gånger, och i dag såg det bättre ut.

Vi har fortfarande små ”infångare” borta vid konen eftersom han vill glida ut lite efter att han rundat. Och man vill ju liksom inte dra ner på farten… 😉

Då det gäller att skicka till den dolda konen (eller dold och dold…den finns ju överhuvudtaget inte) så har han lätt att bli lite vinglig då han söker punkt , men kanske det kan bli bättre om jag ökar avståndet på springsträckan så han ”tänker längre bort”. Vi får prova oss fram.

Gruppmomenten tror jag inte kommer bli några problem för oss. Backandet i fria följet får vi jobba lite på eftersom killen har nästan lika bråttom bakåt som han har framåt. 😉 Men det är ju träningsbart.

 

10 reaktioner på ”Nya momenten i elitklass”

  1. Ann-Kristiina o gänget

    Tror ni fixar de nya delarna plättlätt!Vi siktar på att bli klara till 2017 nångång,förhoppningsvis,kanske. . . ;o)

  2. Satan i gatan så snyggt! Älskar hans attityd i träningen som är en slags blandning av lekfullhet och allvar. Jag är ingen bc fan men finge jag en Trasan skulle jag kunna tänka om. ? Kram

  3. Ni är duktiga och härliga att titta på. 🙂 Hur har du tränat in att skicka rakt fram utan att han har något att fokusera på? Eller har du använt target av något slag?

    1. Tack! 🙂 Han har fått fokusera på en punkt (pinne) ca 15-25 m rakt fram. Och så har jag matat på med raka skick framåt, även då han från början inte sett pinnen.
      Det är långt ifrån befäst eftersom han är en hund som gärna vill ha tydliga mål att springa mot för att kunna springa rakt, men jag tror bara det gäller att jobba vidare och säkra upp det hela. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top