Semester

Semester!!

Eller nästan i alla fall. Jag har ledigt fyra veckor från Laser & Hudvårdskliniken, men har en del kurser och privat träningar bokade under juli. Den lediga tiden ska jag ägna åt att träna Tarzan så mycket jag hinner, simma Mick och rehaba honom så vi får ett ok att börja träna igen i augusti, göra små utflykter med familjen, träffa vänner och lite annat smått och gott.

En egenskap hos mig själv som jag är glad över är min på- och avknapp. Jag älskar verkligen då det är mycket på gång runt omkring, men har samtidigt lätt för att koppla av och släppa ”måsten” däremellan. Mikrosömn är också något jag använder mig mycket av. Jag kan somna lätt närsomhelst och varsomhelst, för att sedan vakna efter 10-15 minuter och vara piggelin igen. Den förmågan har räddat mig vid otaliga tillfällen.

Senaste veckans hundträning har  av olika skäl varit väldigt ostrukurerad. Jag har gått ut och kört lite hipp som happ, vilket innebär att resultaten också känts lite hipp som happ. En sak som däremot börjar arta sig är Tarzans ställande i fart. Vi tränar än så länga på ganska korta avstånd, men han får ju upp bra fart även på kort håll och vissa ställanden börjar se riktigt fina ut. Han känns fullständigt opåverkad av värmen. Det enda jag märker är att han gärna vill springa och lägga sig i skuggan då vi pausar, men då vi jobbar är det samma tryck och fart i honom som vanligt.

Micks rehab går framåt så sakterliga. Han får finna sig i att gå i koppel, något som han inte alls är van vid och säkerligen inte heller uppskattar särskilt mycket. Men han är rätt godmodig och river inte huset såsom Tarzan gör då han fått lite mindre aktivitet under en eller två dagar.

I dag har vi varit i väg och simmat på morgonen. Tarzan har äntligen börjat simma ordentligt i stället för att leva rövare, bita i linan och stå lodrätt i vattnet och plaska. Han simmar ungefär på samma sätt som han springer, dvs snabbt och med mycket kraft och hans 300 meter avverkas kvickt. Fast flytvästen är på fortfarande.

Mick simmar också kraftfullt, fast han har faktiskt en bättre teknik då han får simma utan flytväst.

Tiger simmar helst inte alls, men vi går ut på bryggan och så lyfter jag lugnt ner honom i handtaget på flytvästen. Och oavsett vilket håll jag lägger honom åt så vänder han som en kompassvisare, och simmar in mot land. Den lilla svansen står som en antenn rakt upp och han ser djupt koncentrerad ut. Tiger skulle aldrig drömma om att plaska, leka eller ägna sig år vilda vattenlekar. Han har bara ett mål i sikte, och det är land.

Hoppas ni alla har en skön sommar. Själv ska jag ta med en espresso ut på trappan och sätta näsan mot solen en stund. Om jag har solskyddscreme i ansiktet? Hrm…som hudterapeut borde jag självklart svara ja på den frågan… 😉

 

4 reaktioner på ”Semester”

  1. Men oj, var är ni och badar? Det ser ut som Medelhavets sandständer och Mick är grann som vanligt!
    Jag önskar dig en rikigt skön och avkopplande semester Helene, och hoppas vi kan vara med på en av era små träningsträffar bara vi är hemma då.
    Kram Eva

  2. Ha en riktig avkopplande semester! Njut av lediga, lata dagar.

    PS. Jag har solskyddscreme i ansiktet varje dag, så det måste väl du med ha? 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top