Semesternöjen

Hemma efter en liten minisemestertripp till Göteborg med mycket shopping, fisk och skaldjur (jo, ett litet besök på italiensk restaurang blev det också – annars överlever man ju nästan inte!) 🙂

Jag har nyligen lastat in kassar med skor, toppar, tröjor, jeans, italienska delikatesser, små presenter, böcker och bodylotions från bilen. Och det bästa av allt – nästan allt var på rea!

Men nu stundar hundträning för hela slanten. I början på veckan får jag trevligt besök av Sofia, Lotta och Susann och det ska bli superkul att träffas, träna och umgås.

I veckan var jag med som åskådare på vallhundkurs för Karin Södrberg. Jag hade givietvis hoppats att kunna vara med tillsammans med Mick, men det är fortfarande vila och kopplepromenader som gäller för hans del. Men jag tycker man  ser och lär sig väldigt mycket som åskådare också, och jag fick med flera tankar och reflektioner hem  bara genom att kika på de andra ekipagen. Karin är en inspirerande, positiv och klok vallinstruktör, och jag gillar hennes sätt att peppa och plocka fram det positiva hos alla deltagare. Hoppas innerligt att Mick kan vara med nästa gång hon kommer.

Vi har även hunnit med lite lydnadsträning tillsammans med Anne och hennes tjejer. Anne var med på Cellavie-lägret men i övrigt har vi inte tränat i hop så mycket tidigare. Roligt att få hennes ögon på mig och Tarzan och jag tycker Anne har många kloka tankar kring lydnadsträningen. Jag bollade lite fritt följ och fjärr med henne och några av de tips hon kom med har  redan gjort skillnad i träningen.

Vad gäller fria följet är det mest Tarzans energinivå som ska ner två snäpp (från en 9:a till en 7:a tyckte Anne) och det är förmodligen något jag ständigt kommer få arbeta med. Tror ett rimligt mål kan vara 7,5-8. 🙂

Men alla har ju sitt att jobba på, och själv tycker jag vissa ”problem”  är mer stimulerande att jobba med än andra. Och personligen föredrar jag att jobba med en lätt överentusiastisk hund än en måttligt engagerad variant. Med det inte sagt att det är lättare…

I övrigt händer det saker i min omgivning som påminner om att det finns mycket värre problem i livet än fjärrdirigeringar och fria följ. Jag försöker verkligen njuta av stunden, se möjligheter och inte begränsningar, vårda kärlek och vänskap samt leva 100% varje dag. Ju äldre (och klokare?) jag blir, desto mera inser jag att det är en skyldighet varje frisk människa har. Mot sig själv, sin omgivning och mot själva livet.

Bilden från Österlen på  livsnjutaren Mick  är tagen av Joachim Lindström.

 

9 reaktioner på ”Semesternöjen”

 1. Låter som ni haft en underbar Göteborgsresa. Det är min favoritstad, vi bodde där några år då jag började skolan. Visst lär man sig mycket genom att titta på då andra tränar. Tänkte fråga om det finns chans att komma och titta och lära då du och dina vänner tränar i veckan? Jag betalar gärna en liten slant.
  kram

 2. Jag skulle också väldigt gärna vilja komma och kika då ni tränar om det finns möjlighet. Kommer Maria B också? Du kan väl höra av dig om det går och om inte har jag full förståelse.

  Kram

  ps. Betalar som man gör då man är åhörare på vanlig kurs givetvis.

 3. Att se duktiga hundtränaare in action är otroligt lärorikt och inspirerande.
  Jag minns så väl första gången jag träffade på dig på dig Heléne. Det var på Stallbutiken då du och Mick hade uppvisning och du berättade om lydnadsträning för oss alla som tittade på. Jag hade visserligen tränat lydnad tidigare men inte alls på det sätt du visade upp och så varmt berättade om. Jag slogs av vilket fint samarbete du hade med din hund, hur roligt ni båda verkade ha och hur lätt och lekfull er träning såg ut.

  Jag fick en riktig ”kick” av att se er och det är nog tack vare detta tillfälle jag i dag älskar detta med lydnadsträning. Att jag fick komma och träna hos dig och att du stått ut med alla mina fel och brister som hundtränare är jag så otroligt tacksam över.

  Kram Eva

 4. Karin Söderberg är den bästa vallinstruktör jag varit hos. Man känner sig alltid duktig (även om man inte är det) och hon har förmågan att ta fram det absolut bästa hos hunden!

  Tack för en mycket bra och läsvärd blogg!
  Trevlig sommar!

 5. Emma och Helen! Roligt att ni vill komma och kika då vi tränar. Just denna gång funkar det inte så bra då vi planerar att fara runt på lite olika ställen (som vi ännu inte bestämt…). Däremot pratade jag med tjejerna om att vi nästa gång kan köra en lite mer ”organiserad träning” då vi är här hemma och kan ge lite mer feeedback till er som vill komma och kolla. Och då är ni hjärtligt välkomna! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top