Snikke och Tarzan

Snikke&Tarzan

I mars förra året hade vi en kennelträff i Boxholm tillsammans med Tarzans uppfödare Siv Haraldsson.

Det var roligt att träffa flera av de andra sysonen i kullen. En del hade jag mött förut i olika sammanhang, men några var nya bekantskaper.

En helt ny bekantskap var Karin Daun och Toppborders Snikke. Efter träffen har vi haft regelbuden kontakt (inte minst när vi upptäckte att vi hade gemensamma vänner som vi inte visste om) och Karin har under året mycket generöst delat med sig av sina erfarenheter beträffande dessa härliga – om än inte superlätta – Toppborderssyskon.

I helgen kom Karin och Snikke hit för två dagars träning. Och det blev verkligen en helg där jag fyllde på energiförråden på många olika sätt – både socialt och träningsmässigt.

Snikke och Tarzan har många likheter, även om jag upplever Snikke aningen coolare och inte fullt så impulsiv. Men han är häftig och fartig, har mycket pondus och självförtroende i allt han gör och dessutom en mycket öppen och trygg relation tillsamman med sin matte.

Karin är sugen på att tävla lite lydnad vid sidan av spåret, och jag är helt övertygad om att dom kommer lyckas väldigt fint även inom den grenen. Karin är skicklig, noggrann och har en väldigt fin känsla i samarbetet med sin Snikke. Vi tränade ett antal timmar inomhus under lördagen, och på söndagen åkte vi upp till Linköpings Brukshundsklubb och fortsatte träningen, innan Karin for hemåt mot Göteborg igen. Men innan vi skildes åt åkte vi till stan och åt lunch medan vi sammanfattade helgens träningspass, diskuterade och skrev ner det vi sett i varandras träning, och även det vi själva kände behövde tränas vidare på.

Tarzan mognar alltmer och vissa saker som han haft väldigt svårt för tidigare fixar han nu riktigt fint. Dessutom bjuder han generöst på sig själv och sin härliga inställning till livet och träningen. Det är väldigt svårt att inte le – både inom- och utombords när man jobbar tillsammans med den killen!

Det blev en liten filmsnutt på bröderna brothers som man kan se här. 

11 reaktioner på ”Snikke och Tarzan”

 1. Hanna & Bacchi

  Kan inte klicka upp länken men det gick att kopiera och klistra in. Härliga fartiga bröder och jag förstår att man ler konstant när man tränar med en sån lycklig vovsing. Härligt att titta på glada lydnadshundar som bjuder på sig själva. 🙂 Hälsa din vän och gratulera till fina titlar och prestationer på tävlingsbanan och spåret!

 2. Man blir lycklig av sådant här! 🙂 Så lugn och fin Tarzan blivit i fjärren, stor skillnad på honom Heléne. Snyggt jobb!

 3. Får inte upp länken men antar att det är samma film jag sett på fb. Ni är så himla duktiga med era hundar!

 4. Får inte heller upp länken men har sett dom fartiga brorsorna på facebook. 😉 Himla duktiga och roliga att se. Är alla syskon i kullen lika häftiga?

  Kram

 5. Värdefullt att träna med någon som har en liknande hund som man själv. Snikke ser också väldigt härlig ut, duktigt att få så fina meriter vid så ung ålder. Kul också att se en ”brukshund” som är så fint lydndstränad om du förstår vad jag menar.

  Älskar Tarzans uttryck när han tränar! 🙂

  kram Suss

 6. Kul att se bröderna, energiska grabbar båda två, he he. Brorsan ser aningen större och kraftigare ut. Hur många syskon blev det i kullen? Vet du om det planeras fler kullar på samma linjer?

 7. Med tanke på ditt förra inlägg….tror Tarzan är en hund som passar dig till 100%, även om du säger att din drömhund inte existerar. 😉 Det är vad jag tror i alla fall… 😉 Brorsan också härlig till max!

 8. Så jättefint det ser ut. 🙂 Duktigt att bli både årets bästa brukshund och spårhund.
  Jag blir så glad när jag ser Tarzans lyckliga attityd, han bara älskar att få träna. Förstår verkligen att du gillar honom. 🙂

  Kram Eva

 9. Så roligt att se båda bröderna. Dom ser ganska olika ut utseendemässigt men tycks vara samma glada grabbar båda två. 🙂

  Jag ser fram mot att komma och träna hos dig. Hoppas vädret är ok så vi kan vara ute. Annars nappar jag gärna på ridhuset där i närheten av dig. 🙂

  mvh Nina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top