Jag och hundarna har den stora glädjen att ha en grupp sponsorer som på olika sätt hjälper och stöttar oss i vår verksamhet, tränande och tävlande, och jag vill jag gärna presentera dom lite närmare.

Sponsring bygger på ett gemensamt utbyte för båda parter, och handlar inte om ren ”välgörenhet”. Sättet att återgälda sin sponsor på varierar såklart beroende på vilken typ av sponsring/företag det gäller. Kanske det rent av är en privatperson eller familj, och då får man använda sin fantasi och tänka i andra banor. Förutom att jag själv och hundarna får stöttning genom sponsringen, så ser jag det också som ett sätt att försöka visa upp lydnadssporten för allmänheten på ett förhoppningsvis trevligt sätt. A win-win situation för alla!

Jag ställer upp på olika aktiviteter där jag pratar lydnad och lydnadsträning/tävling. Jag har egna små sponsorträffar här hemma där jag bjuder på buffé, har uppvisning och berättar om vad vi pysslar med. Dessutom försöker jag göra reklam för mina sponsorer i alla möjliga sammanhang genom att bära deras kläder och/eller produkter.

Jag vet att många tycker det känns svårt, jobbigt och lite egotrippat att försöka få sponsorer till sin hobby, speciellt en hobby som vår, där chans till mediabevakning för den breda allmänheten är lika med noll. Själv ser jag det mera som en möjlighet till ett bra utbyte och samarbete. Dessutom gör jag mitt bästa för att föra fram lydnadssporten till människor som kanske tror att lydnad handlar om att man gastar ”FOT!” och ”LIGG!” till sin hund, och att kriteriet för en bra lydnadshund är att den inte ska dra i kopplet.

Jag vill presentera:

DJUR&UTELIV: Företaget ligger på Tornby i Linköping och hette från första början JABA Stallinredning AB. Det drivs av Gerry Österholm med familj, och har på senare år utvecklats från enbart häst till en bredare inriktning där hundsidan i dag är minst lika stor.  Koppel, leksaker, träningsartiklar, foder (bla färskfoder av olika märken) samt inte minst massor med snygga kläder och skor, är det man möts av då man kommer in i Djur&Utelivs stora luftiga lokal. Lägg därtill en mycket trevlig och kunnig personal! Klicka på Djur&Utelivs logga på min sidebar för att läsa mera.

NORDIC FÄRSKFODER: Nordic innehåller svenska, naturliga råvaror och rekommenderas vid mag- och tarmproblem,
 för ökad prestationförmåga, för en vacker, glansig päls 
och ett allmänt välbefinnande hos hunden. Mina hundar älskar färskfodret. Både Mick och Tarzan hade svårt att lägga på sig en period, men sedan jag började med Nordic har jag kunnat dra ner på mängden mat och dom håller ändå hullet väldigt bra. Klicka på Nordics logga på min side bar föra att läsa mera.

CELLAVIE DOGDESIGN: Maria Thern som driver Cellavie är verkligen en klippa, och det finns nog ingenting hon inte kan fixa. Egendesignade halsband – både med och utan brodyr, personliga hundbäddar, leksaker, tjänstetecken, supersnygga hundtäcken är lite av det man kan beställa från detta lilla Motalabaserade företag. Jag tror vi har de flesta av Cellavies produkter, men lite extra stolta är vi över ”Fårullsbollen Mick”. Klicka på Cellavies logga på min sidebar för att läsa mera.

DYNAMIC REHAB:  Marie Söderström-Lundberg är en välkänd profil i långdistanslöpning. Bland många andra fina meriter kan nämnas 30 SM-medaljer varav 20 guld samt tre segrar i Stockholm Maraton. Marie jobbar som hundfysioterapeut på Norsholms Djursjukhus och driver företaget Dynamic Rehab. Genom sitt gedigna intresse och kunnande hjälper hon åtskilliga hundar tillbaka till ett friskt och aktivt liv, samt ser till att förebygga skador genom att bädda för en god fysik hos hunden. Jag går på regelbundna fyskontroller med hundarna, för att tidigt ha möjlighet att upptäcka eventeulla svagheter, stelhet eller annat som på sikt kan bli ett problem. Hos Marie får jag också hjälp med att hitta bra fysövningar för varje enskild hund för att stärka muskler och leder. Jag vill verkligen ge mina hundar bästa möjliga förutsättningar för ett långt, friskt och aktivt liv! Klicka på Dynamic Rehabs logga på min sidebar för att läsa mera.

MICK JAGGER & THE ROLLING BONES: Ja, det är namnet på min sponsorklubb, där vissa av medlemmarna  även består av privatpersoner och familjer. Jag är väldigt glad över både företagens och privatpersonernas engagemang och goda vilja och hoppas kunna ge tillbaka i form av roliga träffar och andra aktiviteter. Tack till er alla!

DOKTORSVÄSKAN AB/Fam. Johan Scheer

KENNEL MÅNFARES/Lottis Andersson

DJUR&UTELIV/Fam. Gerry Österholm

DYNAMIC REHAB/Fam. Marie Söderström-Lundberg

CELLAVIE DOGDESIGN/Fam. Maria Thern

Fam. Gunilla Kagg

Fam. Bengt Larsson

Madelene Kanevad

Fam. Stanley Dickens

Fam. Lena Holmgren

Fam. Maria Lauren