Sponsring- a win-win situation

Jag och hundarna har den stora glädjen att ha en grupp sponsorer som på olika sätt hjälper och stöttar oss i vår verksamhet, tränande och tävlande, och jag vill jag gärna presentera dom lite närmare.

Sponsring bygger på ett gemensamt utbyte för båda parter, och handlar inte om ren ”välgörenhet”. Sättet att återgälda sin sponsor på varierar såklart beroende på vilken typ av sponsring/företag det gäller. Kanske det rent av är en privatperson eller familj, och då får man använda sin fantasi och tänka i andra banor. Förutom att jag själv och hundarna får stöttning genom sponsringen, så ser jag det också som ett sätt att försöka visa upp lydnadssporten för allmänheten på ett förhoppningsvis trevligt sätt. A win-win situation för alla!

Jag ställer upp på olika aktiviteter där jag pratar lydnad och lydnadsträning/tävling. Jag har egna små sponsorträffar här hemma där jag bjuder på buffé, har uppvisning och berättar om vad vi pysslar med. Dessutom försöker jag göra reklam för mina sponsorer i alla möjliga sammanhang genom att bära deras kläder och/eller produkter.

Jag vet att många tycker det känns svårt, jobbigt och lite egotrippat att försöka få sponsorer till sin hobby, speciellt en hobby som vår, där chans till mediabevakning för den breda allmänheten är lika med noll. Själv ser jag det mera som en möjlighet till ett bra utbyte och samarbete. Dessutom gör jag mitt bästa för att föra fram lydnadssporten till människor som kanske tror att lydnad handlar om att man gastar ”FOT!” och ”LIGG!” till sin hund, och att kriteriet för en bra lydnadshund är att den inte ska dra i kopplet.

Jag vill presentera:

DJUR&UTELIV: Företaget ligger på Tornby i Linköping och hette från första början JABA Stallinredning AB. Det drivs av Gerry Österholm med familj, och har på senare år utvecklats från enbart häst till en bredare inriktning där hundsidan i dag är minst lika stor.  Koppel, leksaker, träningsartiklar, foder (bla färskfoder av olika märken) samt inte minst massor med snygga kläder och skor, är det man möts av då man kommer in i Djur&Utelivs stora luftiga lokal. Lägg därtill en mycket trevlig och kunnig personal! Klicka på Djur&Utelivs logga på min sidebar för att läsa mera.

NORDIC FÄRSKFODER: Nordic innehåller svenska, naturliga råvaror och rekommenderas vid mag- och tarmproblem,
 för ökad prestationförmåga, för en vacker, glansig päls 
och ett allmänt välbefinnande hos hunden. Mina hundar älskar färskfodret. Både Mick och Tarzan hade svårt att lägga på sig en period, men sedan jag började med Nordic har jag kunnat dra ner på mängden mat och dom håller ändå hullet väldigt bra. Klicka på Nordics logga på min side bar föra att läsa mera.

CELLAVIE DOGDESIGN: Maria Thern som driver Cellavie är verkligen en klippa, och det finns nog ingenting hon inte kan fixa. Egendesignade halsband – både med och utan brodyr, personliga hundbäddar, leksaker, tjänstetecken, supersnygga hundtäcken är lite av det man kan beställa från detta lilla Motalabaserade företag. Jag tror vi har de flesta av Cellavies produkter, men lite extra stolta är vi över ”Fårullsbollen Mick”. Klicka på Cellavies logga på min sidebar för att läsa mera.

DYNAMIC REHAB:  Marie Söderström-Lundberg är en välkänd profil i långdistanslöpning. Bland många andra fina meriter kan nämnas 30 SM-medaljer varav 20 guld samt tre segrar i Stockholm Maraton. Marie jobbar som hundfysioterapeut på Norsholms Djursjukhus och driver företaget Dynamic Rehab. Genom sitt gedigna intresse och kunnande hjälper hon åtskilliga hundar tillbaka till ett friskt och aktivt liv, samt ser till att förebygga skador genom att bädda för en god fysik hos hunden. Jag går på regelbundna fyskontroller med hundarna, för att tidigt ha möjlighet att upptäcka eventeulla svagheter, stelhet eller annat som på sikt kan bli ett problem. Hos Marie får jag också hjälp med att hitta bra fysövningar för varje enskild hund för att stärka muskler och leder. Jag vill verkligen ge mina hundar bästa möjliga förutsättningar för ett långt, friskt och aktivt liv! Klicka på Dynamic Rehabs logga på min sidebar för att läsa mera.

MICK JAGGER & THE ROLLING BONES: Ja, det är namnet på min sponsorklubb, där vissa av medlemmarna  även består av privatpersoner och familjer. Jag är väldigt glad över både företagens och privatpersonernas engagemang och goda vilja och hoppas kunna ge tillbaka i form av roliga träffar och andra aktiviteter. Tack till er alla!

DOKTORSVÄSKAN AB/Fam. Johan Scheer

KENNEL MÅNFARES/Lottis Andersson

DJUR&UTELIV/Fam. Gerry Österholm

DYNAMIC REHAB/Fam. Marie Söderström-Lundberg

CELLAVIE DOGDESIGN/Fam. Maria Thern

Fam. Gunilla Kagg

Fam. Bengt Larsson

Madelene Kanevad

Fam. Stanley Dickens

Fam. Lena Holmgren

Fam. Maria Lauren

 

12 reaktioner på ”Sponsring- a win-win situation”

 1. Marie-Lousie

  Det skulle vara jätteroligt att höra mera om hur du skaffar sponsorer och vad du gör mer än reklam och aktiviteter för att få sponsring. Jag använder också Nordic till mina hundar och det är ett jättebra foder tycker jag, speciellt det utan spannmål.
  Malle

 2. Vilken fantastisk bild på Mick!! Han är så läcker! Får man ha sponsorloggor då man tävlar hund och finns det regler för hur stora dom får vara? Det finns det i alla fall i ridsporten. Tycker du är duktig som fått i hop i så stort antal sponsorer med tanke på hur liten hundsporten är jämfört med tex ridsporten. I alla fall om man jämför penningamässigt och tv mässigt…
  kram Suss

  1. Sorry, såg inte din fråga förrän nu. Jag törs faktiskt inte svara på det Sussie, men vad jag vet så finns inga restriktioner vad gäller logga på kläder o dyl, som det finns i ridsporten (där den måste hålla viss storlek, eller hur?). Ska kolla upp det närmare, men hittills har ingen sagt till mig. 🙂

 3. det är kloka ord, men jag tycker det är svårt att fråga om de är intresserade. har inga problem att jaga sponsorer till tävlingar, men till mig själv – det är en värre femma det 😉 grattis till att fina sponsorer som du har! 🙂

  1. Tycker inte du ska se det så Linda. Du som är duktig och har härliga hundar med så mycket utstrålning har väl mycket att tillföra – både sponsorer och sporten i sig. Det mesta handlar om att hitta en bra väg till samarbete!

 4. Instämmer med Sussie! En rent makalöst fin på den snyggaste border collie jag känner. Glädjs med dig och dina sponsorer men jag förstår verkligen varför de väljer att sponsra dig. En mer positiv ”reklampelare” ffor man nog leta efter.
  Kram Eva

 5. Hej Helene, följer din blogg med stort intresse och blev nu extra intresserad eftersom jag själv försöker skaffa sponsorer (främst hundmat men även kläder). Hur har du fått dina sponsorer? Har du kontaktat dom och bara frågat? Eller hur gör man? Skriver man avtal? Vad brukar dom kräva i gengäld? Antar att det är olika men undrar mest då det gäller aktiviteter, vad du förväntas du göra och hur ofta?
  Jag blir väldigt glad om du svarar på detta. Är en stor fan av dig, träningsfilosofi och blogg.

  Hälsningar Annelen

  1. Hej och förlåt sent svar… Om du skickar mig din mailadress så kan jag bolla över dig lite idéer kring detta.
   Ha det gott!
   H.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top