Träning och bloggsamarbete med Maria Brandel

maria2

I dag for jag och hundarna till Katrineholm för lite träning och brainstorming tillsammans med Maria B.

Det var ganska länge sedan jag träffade Maria och ännu längre sedan jag såg Signe i träning. Därför var det extra roligt att se den lilla kelpietikens fina utveckling på olika plan. Många tekniskt fina bitar men också en härlig attityd och fint fokus på sina uppgifter.

Tarzan kändes också bra i träningen. Jag gjorde bl a en tävlingsmässig kedja på inkallning från rutan-dirigeringsapportering- metallapportering och vittring. Lite nära till tjuvstarter men i övrigt bra. Jag har för övrigt jobbat med en ”ny” strategi i rutan som hittills verkar funka bra. Han har fått lite mindre springtanke och lite mer positionstanke i rutan, vilket känns som ett steg i rätt riktning för Apansson.

Jag har även (efter en tids funderande) bestämt att sluta belöna fria följet under ett par månader. Och med det menar jag alltså INGA SOM HELST belöningar i fotgåendet. (Hu, jag får lite lätt ångest bara av att skriva detta!) Hur det går vete tusan men jag ska ge det en chans. Tanken med det hela är att få ner hans förväntan och aktivitetsnivå ett snäpp. Tror den svåraste utmaningen ligger hos mig själv, d v s att våga skippa de traditionella belöningarna och bara bekräfta med mitt leende och ev ett litet försynt ”bra” då han känns som jag vill.

Efter träningspassen for vi till Duvfeholms herrgård och åt en fantastisk lunch bestående av grymt god fisk&skaldjursgryta med saffran och aioli. Lyxigt att sitta på bryggan och bara njuta av maten och solen!

Maria och jag kommer ha ett litet bloggsamarbete framöver där vi dels ska skriva och referera om våra egna träningspass, hur vi tänker med våra olika hundar, agerar i olika situationer och jobbar med oss själva som förare. Vi ska även ta in gästbloggare som kommer berätta om sina träningstankar, och dessutom kommer  vi  ge varandra olika ”bloggutmaningar”. Vad de består av återstår att se. 🙂

Syftet med detta är – förutom att göra våra bloggar mer läsvärda – att skapa lite diskussioner och utbyta tankar och erfarenheter med likasinnade. Så håll lite extra koll på http://mariabrandel.se/ och min egen blogg framöver om du tycker det låter intressant.

 

 

4 reaktioner på ”Träning och bloggsamarbete med Maria Brandel”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top