Trevligt besök

Vi har haft tre trevliga träningsdagar här hemma med Sofia och hennes tjejer.

Sofia och jag träffades då vi båda kom med i talangtruppen, på det allra första träningslägret hos Heidi på Kronbacken. Tia och Mick var då två år och vad jag minns så skulle vi båda precis debutera i eliten. Eller om Sofia och Tia redan hade gjort det…jag minns inte riktigt.

Vi har hållt kontakten sedan dess och följts åt i både med- och motgångar. Medan Micks och min tänkta tävlingskarriär fick ett ganska snabbt och abrupt slut, så gick det desto bättre för Sofia och Tia som snabbt blev ett av Sveriges bästa lydnadsekipage med flera landslagsuppdrag, individuellt silver på Nordiska Mästerskapen och även ett SM-silver. 

Men numera är det Lix och Tarzan som får ”bekänna färg” då vi ses, medan Mick och Tia får äta köttbullar ändå. 😉 Det blev tillfälle till flera träningspass på olika ställen under de här dagarna. Vi gick igenom alla moment, diskuterade, justerade och hann även med några härliga skogspromenader med glada, busiga hundar. En av kvällarna dök även Marika upp och vi gick ut och käkade thaimat tillsammans.

Just nu ligger alla killar (de fyrbenta alltså) utslagna i vardagsrummet. Tarzan ligger på rygg med benen rätt upp och huvudet i en helknasig vinkel, och drar timmerstockar så det står härliga till. Det tar på krafterna att ha dambesök. 🙂

Jag brukar tänka på hur många härliga, nya vänner jag fått genom hunderiet. Personer som jag förmodligen aldrig hade träffat om jag inte haft den hobby jag har. Om jag jämför häst- och hundvärlden så tycker jag generellt det är en mycket mer avspänd stämning och en större sammanhållning bland hundfolket. Folk vill ofta varandra väl (enstaka undantag finns givetvis alltid) och det är inte lika mycket konkurrens sinsemellan.

Kanske beror det på att tävling med hund har en lite lägre ”status” än tävlingsridning och en betydligt lägre prislapp, vilket måhända bidrar till att man är mer hjälpsam och generös… vad vet jag. Jag känner mig i alla fall  lyckligt lottad med fina vänner som tillför massa inspiration och energi i mitt liv. I bland går det en tid mellan gångerna man ses, men det spelar ingen roll för man tar liksom vid där man avslutade senast. 

Då det gäller lydnadskurser här på Talludden är alla utom två fullbokade under 2017, och jag kommer heller inte ha möjlighet att boka in fler externa kurser (möjligtvis fram i november månad). Däremot finns det lite tider kvar för privata träningar och träningsgrupper på Talludden under vissa vardagar. De elever och träningsgrupper som redan tränar här har förtur på tiderna.

De kurser som det fortfarande finns ett par lediga platser på är  en endagskurs i grundträning och en fortlöpande kurs i Starklass-Klass 1 under våren. Kika in på kurssidan om du är intresserad. 

http://www.high5hundkurser.se/project/tavlingslydnad-bli-din-egen-coach/

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Trevligt besök”

    1. Tack själv! Jäkligt skoj! Visst var det fantastiskt att jag hittade en bild på oss två där vi inte skålar… ha ha!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top